Hallandsposten

Halmstad nytt stopp för bussar

- CECILIA WELIN

Flixbus som trafikerar stora delar av Europa gör numera stopp i Halmstad. Två gånger per dygn stannar en linje som går mellan Berlin och Oslo.

I början av förra året aviserade det tyska bussbolage­t att de hade planer på att utöka sitt linjenät i Sverige.

Halmstad var en av flera orter som bolaget tittade på.

Björn Johansson, Region Hallands kollektivt­rafikchef, var positiv till fler resmöjligh­eter för hallänning­arna och såg inga problem med ett stopp på regionbuss­terminalen.

OCH HALMSTAD BLEV också en av de orter som bolaget valde att satsa på, i sällskap av bland annat Jönköping, Linköping och Helsingbor­g.

Stoppen infördes i våras och intresset har hittills varit bra, säger Jelena Jovanovic som är pressansva­rig på Flixbus.

– Halmstad är populärt bland turister. Det finns ett stort utbud av kultur och restaurang­er, vacker natur och underbara stränder, bland annat Tylösand. Så det är en viktig destinatio­n, uppger hon.

Bussen, som är en nattbuss, stannar två gånger per dygn på regionbuss­terminalen – en på väg norrut mot Oslo och en gång på väg söderut mot Malmö och Berlin.

SEDAN TIDIGARE KÖR Swebus internatio­nell busstrafik från Halmstad, men Jelena Jovanovic tror att det finns plats för ytterligar­e en aktör i branschen.

– Vi ser ett ökande intresse för vår trafik och i Sverige hade vi i somras 20 procent fler resenärer jämfört med sommaren 2016, säger hon.

Flixbus trafikerar i dag över 1 000 destinatio­ner i sammanlagt 26 länder, bland annat Frankrike, Italien, Ungern och Kroatien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden