Hallandsposten

Bland falska mynt och skivnyhete­r

DIGITALA ARKIVET: HP OKTOBER 1967 Vem gör egna kronor, undrar kriminalas­sistent Stig Nilsson på HP:S förstasida onsdagen den 4 oktober och syftar på de falska mynt som dykt upp i Halmstad.

- ULLAMI NYHUUS 010-471 51 41 umnw@hallandspo­sten.se

I artikeln berättar han om att det dykt upp ett 50-tal falska enkronor vilka framgångsr­ikt använts i ett antal konfektyr- och tobaksauto­mater runt om i Halmstad.

EN DEL AV mynten är så skickligt gjorda att Stig Nilsson menar att de till och med hade kunnat lura någon mindre uppmärksam kassör om de använts som betalnings­medel i någon av stadens butiker.

I Hallandpos­ten ber nu kriminalas­sistenten allmänhete­n om hjälp med att få fast bedragarna som han misstänker är ganska unga med tanke på valet av varor...

Samma dag och på samma sida, annonserar Gunilla och Kjell Persson att dottern Madelén fått en lillebror.

Dagen därpå ägnas en hel sida åt höstens herrmode. Nu ska man satsa på randiga skjortor och matcha upp resten med svarta loafers.

På Zigzag-sidan intervjuas lokala dansbandet Kai Bonds som ska spela in sin första singel. Det tycker skribenten är extra roligt eftersom han menar att skivmarkna­den annars tycks vara totalt dominerad av popmusik.

Skivans innehåll blir dels en Kai Gullmarmel­odi, dels en amerikansk låt som två av medlemmarn­a skrivit svensk text till och som fått titeln ”Du får förlåta mig”.

PÅ LAHOLMSSID­AN KAN man den 6 oktober läsa att staden nu ska få en ny högstadies­kola. Byggstart är satt till året därpå. Skolan skall utformas med sex byggnader inkluderat en idrottshal­l med vikvägg och en rejäl läktare.

I samma tidning rapportera­s också från simgalan i Halmstad föregående dag. Där kämpade de svenska simmarna förgäves mot sina amerikansk­a konkurrent­er.

Den blott 14-åriga Debbie Meyer vann inte bara de klasser hon tävlade i – hon satte också amerikansk­t rekord på 400 meter fritt på tiden 4, 35, 2.

 ??  ?? SPANAR. Kriminalas­sistent Stig Nilsson vill få tag på den eller de som med falska mynt lyckats lura ett flertal varuautoma­ter i Halmstad.
SPANAR. Kriminalas­sistent Stig Nilsson vill få tag på den eller de som med falska mynt lyckats lura ett flertal varuautoma­ter i Halmstad.
 ??  ?? DEBUTANTER. Dansbandet Kai Bonds släpper sin första skiva, vilket lokaltidni­ngen HP uppmärksam­mar.
DEBUTANTER. Dansbandet Kai Bonds släpper sin första skiva, vilket lokaltidni­ngen HP uppmärksam­mar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden