Hallandsposten

Eriksson fick döma allsvenskt

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Han skulle ha dömt en herrmatch i division 3. I stället fick Halmstaddo­maren Alexander Eriksson hastigt åka till Skåne – och göra allsvensk debut.

– Det var roligt. Ibland blir det så att det dyker upp ett bananskal så att man halkar in lite, säger han.

Alexander Eriksson, 33, är i vanliga fall huvuddomar­e upp till division 2-nivå på herrsidan och fjärdedoma­re i Superettan.

Men när Skånederby­t Kristianst­ad– Rosengård i Damallsven­skan i lördags plötsligt stod utan domare ringde förbundet till Halmstad.

– Jag tror att det var på torsdagen, så det var ganska tätt inpå. Sara Persson skulle ha dömt den matchen, men jag tror att hon fick lite problem med tiden, säger han.

Hur gick matchen?

– Det flöt på ganska bra. Det var inget särskilt som stack ut, mer än att Kristianst­ad vann (2–1). Det var en ganska jämn kamp.

Hur är det att döma damer kontra herrar?

– I och med att jag dömer uteslutand­e herrar som huvuddomar­e så är man van vid ett visst tempo och en viss spelstil. När du då kliver in i en dammatch så skiljer det givetvis väldigt mycket, det är inte samma typer av situatione­r. Generellt känns det som att damerna är något ärligare i sitt sätt att spela fotboll.

Om det blir fler matcher i Damallsven­skan för Alexander Eriksson återstår att se.

– Men får jag frågan igen så tackar jag gärna ja. Det är alltid kul med det runt omkring, att det är högsta serien, lite mer arrangeman­g och oftast lite mer folk än vad man är van vid.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? ELITDOMARE. Alexander Eriksson gjorde damallsven­sk debut i derbyt Kristianst­ad–rosengård i helgen.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ELITDOMARE. Alexander Eriksson gjorde damallsven­sk debut i derbyt Kristianst­ad–rosengård i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden