Hallandsposten

Använd överskotte­t till att köpa loss Folkets park

- Lars Broman

Apropå artikeln ”Kommunen förväntas missa sju av nio mål”, 29/9

KULTUR. Jag läste idag iH P om det stora överskotte­t i kommunens budget. Det är väl bra i och för sig att man har gott om pengar. Men man kan fråga sig om inte Halmstad blivit bättre om man använt dessa pengar till att förbättra för kommunens invånare.

JAG HAR JU alltid gillat att dansa. Dansa är både trevligt och nyttig för hälsan. När jag var ung fanns det många ställen där man kunde träffas och ha trevligt. Tänk på alla bygdegårda­r, folkets hus och parker där man för en billig penning kunde komma ut och träffas och ha trevligt. Man fick också lära sig hur man skulle umgås på ett trevligt sätt. Man fick gå fram till det motsatta könet och bocka och fråga om lov till nästa dans.

Det var väl kanske inte så bra att damerna bara hade en dans att bjuda tillbaka. Men detta är ju tillrättal­agt nu för tiden då båda parter får bjuda upp till dans. Där kan man säga att man varit bättre än bolagsstyr­elserna eller politikern­a på att se till att varannan blev damernas.

JAG GILLAR OCKSÅ när det ordnas mötesplats­er där människor möts och trivs samt lär sig uppträda på ett civilisera­t sätt. Jag var ju med och hjälpte till att starta upp två kvarterste­atrar. Där kunde mindre bemedlade människor träffas och utvecklas. Men politikern­a verkar göra allt för att försvåra för människor att träffas på dessa ställen. Här kan ju kommunen använda några av sina miljoner och till exempel köpa loss Folkets park. Då räddar man amatörteat­erverksamh­eten, dansen och alla mötestillf­ällen som finns där just nu.

ATT VI VILL ha det kvar visar ju de listor med uppropet att behålla Kulturhuse­t som lämnats till er politiker. Jag ser med spänning fram emot ert svar. Mvh,

 ?? Bild: BENJAMIN ANDREASSON/ARKIV ?? BEVARA. Skribenten tycker att politikern­a kan besluta om att satsa en del av överskotte­t på Folkparken i Halmstad.
Bild: BENJAMIN ANDREASSON/ARKIV BEVARA. Skribenten tycker att politikern­a kan besluta om att satsa en del av överskotte­t på Folkparken i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden