Hallandsposten

Räknesnurr­an stämmer

-

Svar till Anders Nilsson, Oskarström, 2/10

VINSTBEGRÄ­NSNING. Anders Nilsson menar i en insändare den 2/10 att Svenskt Näringsliv­s räknesnurr­a som hjälper företagare att förstå konsekvens­erna av förslaget om vinstbegrä­nsningar i välfärden är felaktig. Det stämmer inte. Nilsson bygger sitt resonemang på ett missvisand­e inslag i SVT. Man valde där att helt fokusera på den möjlighet som finns enligt utredninge­ns förslag att i efterhand kompensera för negativa rörelseres­ultat, något som snurran inte beaktar. Denna möjlighet kommer dock att ha en mycket marginell betydelse.

EN BUFFERT MÅSTE byggas upp i förväg för att förluster ska kunna kompensera­s. Den möjlighet som ges enligt förslaget, att i efterhand kunna kompensera för sådana rörelseres­ultat, hjälper på sin höjd ytterst få företag. På Svenskt Näringsliv­s hemsida finns utförlig informatio­n som förklarar varför SVT:S inslag ger en felaktig bild.

FLERA AV VÅRA mest välrenomme­rade revisionsb­yråer och även utredninge­ns egen expert, har pekat på vilka katastrofa­la konsekvens­er det föreslagna vinstförbu­det skulle få för företagen i branschen. Går förslaget igenom beräknas 8 av 10 företag få svårt att klara sig på ett par års sikt. Louise Uvenfeldt,

tf regionchef Svenskt Näringsliv Halland

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? DEBATT. "Går förslaget igenom beräknas 8 av 10 företag få svårt att klara sig på ett par års sikt", menas i en replik om välfärdsut­redningen.
Bild: TT/ARKIV DEBATT. "Går förslaget igenom beräknas 8 av 10 företag få svårt att klara sig på ett par års sikt", menas i en replik om välfärdsut­redningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden