Hallandsposten

Underbart är kort för pensionäre­r

HALMSTAD: Harplinges pensionäre­r ska få ett eget rabattkort i den egna butiken. Det döps efter Ingrid Karlsson som snart lämnar butiken efter 30 ÅR.

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

När Ingrid Karlsson slutar efter mer än 30 år på Matöppet i Harplinge lär ingen i samhället glömma henne. Butiken skapar ett speciellt rabattkort för pensionäre­r och döper det efter henne.

”Vi flyttade till Harplinge från Skåne för drygt 30 år sedan. Jag hade jobbat i affär förut och gick hit och frågade dåvarande handlaren Axel om det fanns någon chans att få jobb här.”

INGRID KARLSSON

Ingridkort­et ska ge alla pensionäre­r fem procents rabatt. Alla dagar, alla årstider, hela tiden. Det enda som undantas är de varor som lagen sätter stopp för, som alkohol och lotter.

– Jag funderade länge på hur vi skulle kunna uppmärksam­ma Ingrid bäst när hon slutar jobba och går i pension, berättar butiksägar­en Fredrik Bunnstedt.

Han tog över Matöppet för drygt ett år sedan.

Det tog inte lång tid att inse att det finns gott om personer i kundkretse­n som vänder på slantarna för att få det att gå ihop.

– Det här är ett sätt att ge tillbaka till samhället. Våra trogna kunder är viktiga, betonar han.

INGRID KARLSSON HAR inget emot att bli uppmärksam­mad på det här viset.

Hon är van vid att alla vet vem hon är.

– Vi flyttade till Harplinge från Skåne för drygt 30 år sedan. Jag hade jobbat i affär förut och gick hit och frågade dåvarande handlaren Axel om det fanns någon chans att få jobb här. Det gick några månader sedan dess har jag jobbat här, i charken och i kassan, säger Ingrid Karlsson och konstatera­r:

–Man ska sluta när det är som allra bäst. Och det är just nu. Idén med kortet känns jättefin. Jag vet ingen annan som har ett sådant kort. Jag hoppas verkligen att det blir uppskattat bland kunderna.

Matöppet inför inom kort ett kundkort för alla kunder, med rabatter och ett bonussyste­m som många andra handlare har. Ingridkort­et blir något alldeles extra och införs i vinter.

– Här ute på landet behöver vi en sådan här extra skjuts. Många jämför olika butiker med varandra, säger Ingrid Karlsson och framhåller närheten och det personliga som en av butikens stora fördelar:

– Kunderna vill prata med en. Det bor så många äldre och ensamma människor här, de vill kunna stå och prata med oss om både det ena och det andra.

FREDRIK BUNNSTEDT ÄR efter sin relativt korta tid som affärsägar­e överväldig­ad av kundernas bemötande:

– Många av kunderna handlar här för att de vill ha kvar affären. De har en solidarite­t till butiken som är påtaglig. Den känns när de kommer in, de är jätteglada att vi finns.

För hans egen del startade idén med ett speciellt Ingridkort långt innan det stod klart att Ingrid Karlsson tänkte pensionera sig i förtid.

Ingrid jobbar kvar till den 1 december, hon går över månadsskif­tet för att kunna sluta på en fredag. Hon fyller 63 i januari nästa år.

FREDRIK BUNNSTEDT SÅG den relativt stora grupp, ganska gamla pensionäre­r som troget dök upp i butiken. Han förstod snart deras ekonomiska situation och gjorde kopplingen till hur stora hjälporgan­isationer, som Radiohjälp­en, Rädda Barnen och Röda Korset, jobbar på riksplanet.

– Att ge till en annan organisati­on ger inte mig samma känsla. Nu gör vi det här själva för de som bor här i vårt lilla område. Det finns många som får glädje av den här lilla grejen. Jag hoppas att vi hjälper lite i alla fall, och återigen: Jag hoppas att vi kan ge tillbaka något till samhället. Det är bara kul att kunna göra det, säger Fredrik Bunnstedt.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? INGRID VISAR VÄGEN. När Ingrid Karlsson går i pension skapar hennes chef Fredrik Bunnstedt ett speciellt pensionärs­kort med rabatt till alla äldre kunder.
Bild: ROGER LARSSON INGRID VISAR VÄGEN. När Ingrid Karlsson går i pension skapar hennes chef Fredrik Bunnstedt ett speciellt pensionärs­kort med rabatt till alla äldre kunder.
 ??  ?? STRAX DAX. Ingrid Karlsson började jobba i affären i Harplinge för mer än 30 år sedan, strax efter att hon och familjen flyttat till samhället från Skåne.
STRAX DAX. Ingrid Karlsson började jobba i affären i Harplinge för mer än 30 år sedan, strax efter att hon och familjen flyttat till samhället från Skåne.
 ??  ?? UPPSKATTAR IDÉN. ”Idén med kortet känns jättefin. Jag vet ingen annan som har ett sådant kort”, säger Ingrid Karlsson.
UPPSKATTAR IDÉN. ”Idén med kortet känns jättefin. Jag vet ingen annan som har ett sådant kort”, säger Ingrid Karlsson.
 ??  ?? FÖRSVINNER INTE. Ingrid Karlsson slutar snart jobbet på Matöppet, men blir kvar hos affärsägar­en Fredrik Bunnstedt som symbol för ett rabattkort riktat till de äldre i samhället.
FÖRSVINNER INTE. Ingrid Karlsson slutar snart jobbet på Matöppet, men blir kvar hos affärsägar­en Fredrik Bunnstedt som symbol för ett rabattkort riktat till de äldre i samhället.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden