Hallandsposten

Isak lagkapten i U20-landslaget

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

HBK:S succémålva­kt Isak Pettersson lagkapten i U20landsla­get som 3–2-besegrade Danmark på Ekevalla i Eslöv. Och Jonathan Svedberg från start i P18-landslaget som krossade Estland i Em-kvalet i Jönköping.

Om det går tungt i Allsvenska­n så går det desto bättre i blågult för de talangfull­a spelarna i HBK.

– Att bli utnämnd till lagkapten kom som en överraskni­ng, men det var hedrande och jag trivdes i den rollen, säger Isak som fick se två fasta situatione­r, en straff (0–1) och en nick på frispark (1–2) resultera för danskarna där Elfsborgs före detta Fff:are Jesper Karlsson dock ordnade både 1–1 och 2–2 innan Deleho Irandust avgjorde för blågult (80).

– Det var väl inget att göra åt målen, men jag kan bättre i själva spelet och kom fel vid något inlägg. Framför allt före paus när det var lite nytt medan jag kom bättre in i det i andra halvlek.

På Stadsparks­vallen i Jönköping fick Sverige en flygande start i Emkvalet genom 4–0 mot Estland.

Kalmar FF:S Adrian Edqvist gav blågult en drömstart när han tidigt lirkade in 1–0 (8) och sedan rullade det på. 2–0 (30) genom lagkaptene­n från Chelseas akademi, Joseph Colley och i andra halvlek 3–0 och 4–0 genom Teddy Bergqvist, just nu utlånad till Åtvidaberg.

Svedberg startade och var felfri på mitten innan han blev utbytt i den 74:e minuten medan lagkompise­n Gabriel Gudmundsso­n blev kvar på bänken.

Ny chans kommer dock redan på lördag när Moldavien väntar på Vapenvalle­n i Huskvarna innan den troliga gruppfinal­en mot Italien på tisdag. Två lag går vidare till Elitround om totalt åtta platser till slutspelet i Finland nästa sommar.

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? LAGKAPTEN. HBK:S Isak Pettersson.
Bild: KENTA JÖNSSON LAGKAPTEN. HBK:S Isak Pettersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden