Hallandsposten

Anel Rashkaj tränar med HBK

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Två år i Kosovo blev bara en och en halv månad. Nu är Anel Rashkaj, 28, tillbaka i Sverige – och tränar med Halmstads BK. – Vi får se vad som händer, säger han.

En gammal bekant deltog Halmstads BK:S fredagsträ­ning.

Mittfältar­en Anel Rashkaj lämnade HBK för norska Sandnes Ulf 2012, men startade årets säsong i allsvenska bottenkonk­urrenten AFC Eskilstuna. I augusti skrev han på ett tvåårskont­rakt med FC Prishtina, vicemästar­na i hemlandet Kosovo.

MEN NU ÄR han klubblös.

– Jag var bara där i en och en halv månad, säger Anel Rashkaj till Hp-sporten och fortsätter:

– Jag flyttade dit för att vara lite längre tid där med familjen. Men det var inte som jag trodde att det var, utan vi kom överens om att det är bättre för mig att komma tillbaka hit till Sverige. Vad var det som inte stämde?

– Det var för stor

i skillnad för mig i allting. Att gå från att spela med kanske 15 000– 20 000 på läktaren till kanske 200–300, och allt från arenorna till mentalitet­en också. Det var stor skillnad också i hur folk tycker och tänker där borta.

ANEL RASHKAJ OCH HBK:S nye tränare Igor Krulj är gamla lagkamrate­r från Bollklubbe­ns ungdomsled. När Rashkaj frågade om han skulle kunna få vara med och träna med A-truppen i stället för att köra på egen hand svarade HBK ja. Men både Anel Rashkaj och Igor Krulj passar på HP:S fråga om det kan bli mer än så. – Den frågan har inte ens kommit upp. Vi har inte fokuserat på det. Ingen aning faktiskt, säger Igor Krulj. Anel Rashkaj: – Just nu vet jag inte riktigt. För mig är det viktigaste just nu att jag håller håller i gång och kommer i fysisk form. Jag är jättetacks­am att jag får vara här. Sedan får vi se vad som händer. Allsvenska­n är slut om tre veckor och då kan jag kanske titta lite mer på vad som finns.

 ??  ?? Anel Rashkaj.
Anel Rashkaj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden