Hallandsposten

”De flesta går

-

Jehad Karkoukli tror inte att det blir någon folkomröst­ning mot ett moskébygge. – De flesta Halmstadbo­r är alldeles för klipska för att gå på sådan islamofobi­sk propaganda, säger han.

Jehad Karkoukli från Halmstad moské har inte kunnat undvika att följa debatten som plötsligt uppstått inför det planerade moskébygge­t vid Fyllinge.

– Visst känns mycket av det som påstås obehagligt, men jag tror ändå inte att Sverigedem­okraterna får ihop de nästan 8 000 namnunders­krifter som krävs för att kunna begära en lokal folkomröst­ning.

– Min uppfattnin­g är att svenskar i allmänhet är tillräckli­gt smarta för att kunna genomskåda de fördomar som förs fram.

ATT DET PÅ sociala medier sprids en oro för att en moské ska leda till fler muslimer på Fyllinge – och att det i sin tur ska leda till ökad brottsligh­et – beskriver han som ”ren okunnighet”.

– Jag känner till en del invandraru­ngdomar i stan som håller på med droger och inbrott, men det är inte de som brukar gå och be i moskén. De som är religiösa dricker ju inte ens alkohol. I stället är de fokuserade på att skaffa sig utbildning, jobb och familj.

– Titta bara på den grupp med ungdomar som jag haft hand om i moskén. Fem av dem läser nu till

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden