Hallandsposten

Män åtalas för hot och misshandel

- JONNA NILSSON

De slog honom, sedan lade de ut bilder på den blodige grannen på sociala medier. Därefter sa de åt honom att inte polisanmäl­a – då skulle han få stryk.

”Jag gav honom bara en örfil” säger 28-åringen som först nekade men nu erkänt och åtalas för misshandel på sin granne. Under misshandel­n, som ska ha utspelats i somras, bröt grannen käken på tre ställen och näsan på ett. Det kraftiga slaget kom i stället från 28-åringens kompis som också står åtalad, menar han. Han, en 31-årig man som var okänd för offret, menar dock att han inte var på platsen över huvud taget.

BEVISNINGE­N SÄGER NÅGOT annat. Telefonsam­tal både före, under och efter misshandel­n där 28-åringen berättar vad som ska och sedan har skett placerar 31-åringen på platsen. Dessutom har både offret och ett vittne identifier­at honom.

Bakgrunden till bråket ska ha handlat om att offret ska ha kört bil vårdslöst i området. Med tanke på att 28-åringen har barn i området kunde han inte acceptera det och varnade offret med en örfil om han såg något sådant igen. När grannen hoppade i bilen samma kväll slog det över. 28-åringen ringde upp sin vän och sa att han ”skulle slå sin granne”. 31-åringen ska ha svarat att han ”själv hade barn och förstod helt”, och följde med.

DET FÖRSTA SLAGET kom sedan utomhus. Därefter gick de tre inblandade och ett vittne, en tjej som under kvällen umgåtts med offret, upp till offrets lägenhet. Där fick han motta ytterligar­e slag. Efteråt fotografer­ade 28-åringen den blodiga grannen och skickade till bekanta på sociala medier.

Sedan ska 31-åringen ha sagt att ”detta har inte hänt”, och berättat för offret vad han skulle säga när han kom till sjukhuset – att han ramlat i trappan. Annars skulle han få stryk. Några dagar senare polisanmäl­de offret händelsen.

31-åringen nekar till alla anklagelse­r. Tillsamman­s med 28-åringen åtalas han nu för misshandel för de kraftiga slagen. Dessutom åtalas de för övergrepp i rättssak sedan de hotat offret att inte anmäla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden