Hallandsposten

Isabelle lär ut floristkne­p på hemmaplan

- ISABEL BARK

Isabelle Magnusson från Unnaryd utbildade sig till florist i Malmö och driver i dag en egen blomsterbu­tik. På söndag håller hon en kurs på hemmaplan.

– Jag kände att jag ville göra något hemma och därför kommer jag att hålla en kurs i hur man sätter ihop buketter och hur man gör eukalyptus­kransar. Det är jättemysig­t att komma tillbaka till Unnaryd, säger Isabelle Magnusson, som har familj och släkt kvar i Unnaryd.

Kursen, som kräver föranmälan, håller hon på restaurang­en vid Vallsnäs Camping. Den startades av hennes morfar och drivs i dag av hennes kusin. För snart 20 år sedan började Isabelle sommarjobb­a på campingen. I dag är hon 31 år och har hunnit med en hel del.

– Jag är uppvuxen i Unnaryd och gick sedan på Skyttegymn­asiet i Jämtland. Jag har bott i Oslo också, men bestämde sedan att jag ville bli florist och sökte till Ingvar Strandhs blomstersk­ola utanför Malmö.

Efter utbildning­en började Isabelle arbeta i blomsterbu­tiken Florera, som hon tog över ett år senare.

– En dröm är att flytta tillbaka till Unnaryd, men inte förrän jag är färdig med allt annat. Det finns ingen finare plats än Unnaryd.

 ?? Bild: PRIVAT ?? MED KÄNSLA FÖR GRÖNSKA. Sedan fem år tillbaka driver Unnarydsbö­rdiga Isabelle Magnusson blomsterbu­tiken Florera i Malmö.
Bild: PRIVAT MED KÄNSLA FÖR GRÖNSKA. Sedan fem år tillbaka driver Unnarydsbö­rdiga Isabelle Magnusson blomsterbu­tiken Florera i Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden