Hallandsposten

SPORT. Förlust trots att Mattias Karlsson krossade Xu Hui

- 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

”Mattias är en världsspel­are nu som har tagit ett stort kliv jämfört med när han senast spelade i Pingisliga­n.” ULF ”TICKAN” CARLSSON

Tränare i Halmstad BTK

Mattias Karlsson är i toppform. Det bevisade han genom att krossa Eslövs och Pingisliga­ns stora dominant under de senaste åren, kinesen Xu Hui i raka set. Men vad hjälpte det när hans lagkompisa­r i Halmstad BTK svek och förlorade alla sina matcher.

– Ja, det måste vara fler spelare som levererar, säger tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson som var närmast lyrisk över Karlssons spel när han i raka set, 11–6, 11–6, 11–7, krossade kinesen Xu Hui med varierad pingis i Blomsterbe­rgshallen.

– Mattias är en världsspel­are nu som har tagit ett stort kliv jämfört med när han senast spelade i Pingisliga­n. Det var underbart att se honom och roligast att se att han inte gör några egna misstag utan spelar smart och har kvalitet i allt han gör.

– VI HAR exempelvis jobbat hårt med den kort bollen i forehand och den halvlånga och där har han blivit betydligt bättre, påpekar Tickan.

Något som han efterlyser hos de andra spelarna.

– Man kan inte bli bättre i allt på en gång. Men genom att åtminstone förbättra några saker så ser man ju en utveckling.

Då hade Elias Ranefur efter att ha vunnit första set mot Xu Hui, 15–13 sedan varit chanslös mot Xu Hui när kinesen ökade tempot till 3 x 5–1.

SAMTIDIGT HADE MATTIAS gjort processen kort med den unge Truls Möregårdh där enda plumpen var när han efter 11–5, 11–1 tappade 7–2 i tredje till 9-11 och tvingades ta till ett fjärdeset där han dock återigen visade klassen, 11–3.

Men Ibrahima Diaw – som haft en tung start i HBTK även om han vann senast – var sedan chanslös mot Robert Svensson. Därtill hade fransmanne­n alltför långa och djupa svackor för att kunna rubba den rutinerade Svensson. Han hamnade direkt i 0–7-underläge i första set (4–11), 4–4 blev 5–9 och så småningom 7–11 i andra set och när 5–4-ledning rasade till 5–11 – ja, då var matchen över.

– Det är alldeles för svajigt med för många egna, enkla misstag. Och då är det svårt att få stabilitet i spelet, inflikar Tickan.

Men Mattias Karlsson tände alltså återigen HBTK:S hopp med sin urstarka match mot Xu Hui.

TILLS DET ÅTERIGEN var dags för Diaw – nu mot den blott 15-årige Truls Möregårdh. Men då har man inte råd att hamna i 3–9- respektive 3–7-underläge i de första seten som också förlorades. Matchen var också på väg att ta slut vid 5–8 i tredje set när fransmanne­n hittade sitt spel, ordnade via 11–9, 11–6 ett skiljeset där han dock aldrig var i ledningen och till slut förlorade knappt, 10–12.

– Diaw ska vara bättre än Truls, men då måste han också våga och gilla läget. Så jag får väl ta på mig att han kanske skulle ha vilat eftersom han tyvärr tog med sig den första matchen in i nästa och fick en sån tung start, analyserar Carlsson.

HBTK HADE ÄNDÅ inför sista matchen chansen att för tredje gången den här säsongen rädda 3–3 (tidigare mot Ängby/spårvägen och BTK Rekord). Men närmare än ett ströset kom inte Elias Ranefur den rutinerade Robert Svensson som kunde avgöra för Eslöv till 4–2.

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? VÄRLDSKLAS­S. Mattias Karlsson krossade kinesen Xu Hui i raka set, men var alldeles för ensam.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV VÄRLDSKLAS­S. Mattias Karlsson krossade kinesen Xu Hui i raka set, men var alldeles för ensam.
 ?? Bild: JÖRGEN ALSTRÖM/ARKIV ?? FÖRBRYLLAD TRÄNARE. Ulf ”Tickan” Carlsson vill se att fler spelare än Mattias Karlsson tar kliv i utveckling­en.
Bild: JÖRGEN ALSTRÖM/ARKIV FÖRBRYLLAD TRÄNARE. Ulf ”Tickan” Carlsson vill se att fler spelare än Mattias Karlsson tar kliv i utveckling­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden