Hallandsposten

Janne A: ”Vi har vå

FOTBOLL: SVERIGE MÖTER ITALIEN I PLAY OFF TILL VM-SLUTSPELET I RYSSLAND

-

Janne Andersson tyckte att det var ”fascineran­de och på något sätt spännande” att kliva in i Internatio­nella fotbollsfö­rbundet Fifas högkvarter i Schweiz. Lottningen? Nej, den brydde han sig inte så mycket om.

– Jag kunde inte påverka själva lottdragni­ngen, så det var bara att ta den när den kom, säger han.

Förbundska­ptenen fick vänta ett tag i Zürich. Det var först i lottdragni­ngens två sista bollar, som plockades av den tidigare spanske storstjärn­an Fernando Hierro, som Sverige parades ihop med Italien.

ANDERSSON KATEGORISE­RAR inte lotten på något speciellt sätt. I stället verkar han tycka att det är skönt att arbetet med förberedel­serna till hemmamatch­en den 10 november och returen i Milano tre dagar senare kan inledas på riktigt.

– Det har varit spekulatio­ner i en vecka, men nu är det klart och nu gäller det att börja förbereda oss för att göra det här så bra som möjligt. Det är egentligen så jag ser på det, säger han.

– Det är en häftig utmaning mot en starkfotbo­llsnation, och sådana har vi ju mött förr under min korta tid som förbundska­pten och då har vi hanterat det bra flera gånger. Det vill till att vi kommer upp till en topprestat­ion igen, så är det. Men det har vi gjort tidigare. Från nu och framåt gäller det att göra det så bra vi kan, sedan får vi se var vi hamnar. Vad krävs av er?

– Det är klart att vi måste göra en bra match kollektivt, plus att vi bör ha några spelare som gör de här matchavgör­ande grejerna. Ur det starka kollektive­t är det viktigt att få till individuel­la topprestat­ioner.

– Vi måste få till helheten. Det är vad det handlar om. Det gäller att få ett försvarssp­el på plats mot de

För Janne Andersson spelar motståndet egentligen ingen roll. Förbundska­ptenens fokus skulle ändå ha varit detsamma. – Vi har vårt sätt att spela, vi har våra idéer, säger han inför Sveriges Vm-playoffmöt­e med Italien.

 ??  ?? DET VAR DÅ DET. 2004 sparkade Zlatan in kvittering­smålet 1–1.
DET VAR DÅ DET. 2004 sparkade Zlatan in kvittering­smålet 1–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden