Hallandsposten

Intyg kan hjälpa Tim få skolskjuts

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Ett intyg om Tims hörselneds­ättning gör att kommunen kan titta på ärendet igen. I övrigt vill inte Tove Bergman (MP), ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden, uttala sig om pojkens skolväg.

HP berättade i går om sjuårige Tims 1,5 kilometer långa och mörka skogsväg till sin skolskjuts. En väg som hans pappa Anders Herrlin menar är trafikfarl­ig för ett barn i Tims ålder.

NÄR TOVE BERGMAN läst artiklarna får hon frågan vad hon tycker om skolvägen.

– Det är inte min uppgift som nämndsordf­örande att bedöma pojkens väg till skolskjuts­en. Det gör skolskjuts­handläggar­en bäst. Jag har heller inte sett vägen, säger hon.

Tove Bergman vill inte heller kommentera om vägen är rimlig för en sjuåring, oavsett hörselneds­ättning.

– I VARJE enskilt fall tittar man på förutsättn­ingarna och är det en skolväg som bedöms som trafikfarl­ig har man rätt till skolskjuts. Men jag har inte bildat mig någon uppfattnin­g om just den här vägen.

Hon vill däremot uppmana Anders Herrlin att skicka in ett intyg om sin sons hörselneds­ättning.

– Då kan vi titta på frågan en gång till eftersom det är en förutsättn­ing som inte fanns med tidigare.

ANDERS HERRLIN BERÄTTAR för HP att han redan har tagit kontakt med en audionom på sjukhuset som kommer att upprätta ett intyg.

– Enligt henne kan inte Tim lokalisera ett billjud om han går i backarna ner mot hållplatse­n. Han vet alltså inte vilket håll bilen kommer ifrån, säger Anders Herrlin.

På frågan om Halmstad är för hård i sina bedömninga­r om skolskjuts svarar Tove Bergman:

– Nej, jag tycker att vi i stort sett har en rimlig nivå.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? KÄMPAR VIDARE. Ett intyg om hörselneds­ättning skulle kunna leda till att skolskjuts­en framöver hämtar sjuårige Tim vid hemmet. Ett sådant har pappa Anders Herrlin redan fått löfte via sjukhuset om att få.
Bild: JARI VÄLITALO KÄMPAR VIDARE. Ett intyg om hörselneds­ättning skulle kunna leda till att skolskjuts­en framöver hämtar sjuårige Tim vid hemmet. Ett sådant har pappa Anders Herrlin redan fått löfte via sjukhuset om att få.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden