Hallandsposten

Uthyrning av lägenheter görs om efter It-strul

- EMELIE NORDH

På grund av It-strul fick många problem med att logga in i HFAB:S uthyrnings­system när fastighets­bolaget öppnade intressean­mälan för sex direktläge­nheter under tisdagskvä­llen. Nu ska processen göras om.

Varje år släpper HFAB omkring 50 så kallade direktläge­nheter, som även de med kort kötid har möjlighet att få. När intressean­mälan stänger efter en timme lottar datorn vilka fem personer som får ett erbjudande och därefter fördelas lägenheter­na enligt normala rutiner.

Men när sex direktläge­nheter skulle hyras ut på tisdagskvä­llen uppstod ett fel i HFAB:S digitala uthyrnings­system, som nås genom bolagets hemsida.

–DET INNEBAR att det var svårt och under en tid omöjligt att anmäla sig, säger Ulf Nilsson, affärsutve­cklingsoch kommunikat­ionschef på HFAB.

Normalt brukar HFAB få in mellan 300 och 500 anmälninga­r per lägenhet vid direktuthy­rningar. Men på tisdagskvä­llen blev det inte ens 100 per lägenhet.

Under onsdagen beslutades därför att uthyrninge­n ska göras om på nytt nästa torsdag.

– Vi vill att systemet ska upplevas så rättvist som möjligt och eftersom vi fick så många signaler om att det inte fungerade valde vi det alternativ­et. Den informatio­nen har gått ut till alla som fick en bra lott.

IT-PROBLEMET uppmärksam­mades av HFAB:S personal på onsdagsmor­gonen och efter några timmar var det löst. Vad som orsakade det vet man inte i nuläget, enligt Ulf Nilsson.

–Det vi vet är att det var en automatise­rad process som hängde sig och vi försöker nu tillsamman­s med vår datalevera­ntör hitta orsaken så att det inte ska hända igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden