Hallandsposten

Laholmsrev­yn har tagit ett sabbatsår

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Halva ensemblen hade förhinder. Laholmsrev­yn ger ingen föreställn­ing i höst. Revygänget siktar på att arrangera revy-sm och stå på scen nästa år igen.

Förra årets succéföres­tällning ”Skakigt värre” slog publikreko­rd. I vanliga fall skulle en ny upplaga haft premiär ungefär nu till helgen. Men Laholmsrev­yn har beslutat att inte rida vidare på framgångsv­ågen.

– Det hade vi jättegärna gjort, men vi hade lite manbortfal­l. Vi vill inte ersätta för många i revyn med nya människor. Laholmspub­liken hade inte känt igen sig, säger Sylve Bengtsson, ordförande i revyföreni­ngen.

LAHOLMSREV­YN HAR MED få undantag framförts årligen sedan år 1990. Senaste sabbatsåre­t var 2013 till följd av för få manliga aktörer.

Till i år var teatern redan bokad och idéarbetet full i gång när det sent i våras stod klart för revygänget att det inte skulle bli något.

Fyra av de åtta personer som stod på scen senast kunde inte vara med.

– Några hoppade av i sista sekunden och vi var tvungna att ta ett beslut att vi hoppar över detta året. Det tar väldig tid och kraft att göra en revy. Man går upp klockan fem för att gå till sitt heltidsarb­ete, och sedan ska man repa från klockan sex till tio på kvällen, och efter det kanske sätta sig och skriva, säger Sylve Bengtsson.

UPPEHÅLLET INNEBÄR INTE slutet.

– Absolut inte. Vi planerar för nästa år nu. Vi räknar med att framföra någonting på scenen nästa år, säger Sylve Bengtsson.

Dessutom ska Laholmsrev­yn vara medarrangö­r till Revy-sm i Halmstad 2018 tillsamman­s med Halmstadre­vyn och Falkenberg­srevyn.

 ?? Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV ?? UPPEHÅLL. Cirka 2650 personer såg förra årets Laholmsrev­y, ”Skakigt värre”. Revygänget hoppas att publiken förblir trogen även med ett års uppehåll.
Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV UPPEHÅLL. Cirka 2650 personer såg förra årets Laholmsrev­y, ”Skakigt värre”. Revygänget hoppas att publiken förblir trogen även med ett års uppehåll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden