Hallandsposten

Bakslag inför nord-em

GYMNASTIK: SOÓS TVINGAS AVSTÅ HÖSTENS STORA TÄVLINGAR

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Jag var jättedålig när jag kom hem från VM och låg sjuk i en hel vecka, hade feber och kunde knappt komma ur sängen. Och så har jag problem med axeln, säger han.

Christophe­r Soós vann mångkampen i nord-em i norska Trondheim för ett år sedan och hjälpte det svenska laget till silver. Han följde upp med att vinna Sveriges största internatio­nella tävling Mälarcupen i Stockholm i november.

Men i år missar den Os-satsande 23-åringen bägge tävlingarn­a. VM i Montreal nyligen, där han slogs ut i kvalet, blev sista tävlingsin­satsen på ett tag.

CHRISTOPHE­R SOÓS SÄGER till HP:

– Det har varit en ganska lång resa. Jag har knappt haft någon vila från träningen på ett och ett halvt år, utan det har varit mycket tävling och träning och det märks på kroppen nu.

– Så jag och förbundska­ptenen CHRISTOPER SOÓS har diskuterat och sagt att det är dags att bromsa lite nu så att jag kan återhämta mig och satsa på nästa säsong.

SOÓS HAR HAFT problem med axeln under en längre tid. Nu väntar rehabilite­ringsträni­ng för att få bukt med besvären.

– Jag har varit hos en axelspecia­list och han sa att det var ett ganska vanligt problem, men att jag har gått alldeles för länge med det. Mina skuldror rör sig inte jämnt. Den ena axeln jobbar rätt, men den andra använder andra muskler som gör att det blir spänt och gör ont, förklarar han.

Christophe­r Soós har tur i oturen att både SM – där han också är försvarand­e mästare – och EM avgörs senare än vanligt nästa år, först i juli respektive augusti. Därför har han gott om tid på sig att hitta tillbaka till toppformen.

– Jag får bra hjälp och det kommer att bli bra, men det tar tid. Jag tror också att det kan vara bra mentalt att få koppla av lite. Påverkar detta din Os-satsning?

– Nej, egentligen inte, förutom att jag får tävla mindre och stoppa min träning lite just nu. Man måste se hela bilden. Det är många som skadar sig, men alla kommer mer eller mindre tillbaka och är oftast lite bättre när de kommer tillbaka. Det är det jag tror på. Jag blir mer motiverad att ge mitt allt mot mitt mål och min dröm.

Halmstad Frigymnast­ers nordeurope­iske mästare Christophe­r Soós kan inte försvara sin titel vid årets nord-em i helgen. Skade- och sjukdomspr­oblem tvingar honom till vila året ut.

”Jag och förbundska­ptenen har diskuterat och sagt att det är dags att bromsa lite nu så att jag kan återhämta mig.”

nordeurope­isk mästare

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN/ARKIV ?? GÖR ONT. Christophe­r Soós skadade vänsteraxe­l undersöks av landslaget­s sjukgymnas­t Tobias Lundgren under en träning i Malmö tidigare i höst. Nu tvingas Soós till tävlingsup­pehåll året ut.
Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN/ARKIV GÖR ONT. Christophe­r Soós skadade vänsteraxe­l undersöks av landslaget­s sjukgymnas­t Tobias Lundgren under en träning i Malmö tidigare i höst. Nu tvingas Soós till tävlingsup­pehåll året ut.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden