Hallandsposten

Guld för Swanling och Larsson i Holland

-

JUDO: JK National fick uppleva en framgångsr­ik tävling i Holland i helgen och en av dem som imponerade mest var Noa Swanling.

Swanling, som är förstaårsj­unior, valde att tävla i seniorklas­sen i -73 kilo och tog sig till final mot en tysk efter två komfortabl­a segrar. Även där var Swanling i förarsätet och kunde avsluta innan full tid med en tomoe nage, som belönades med en ippon.

Klubbkompi­sen Isac Larsson fick också kliva högst upp på prispallen. Han gjorde bra ifrån sig i P18-klassen -73 kilo och ställdes i finalen mot en stark holländare. Finalen blev tät och var helt jämnt vid full tid. Därför fick matchen avgöras i golden score och då var Larsson den som visade mest vilja och avgjorde på en kastpoäng.

Eric Rössel tävlade i herrar -66 kilo och kvitterade ut en silvermeda­lj efter en väl genomförd tävling.

I kategorin under 15 år fick JK National ytterligar­e två silver genom Jonatan Lingmerth som tog sig till final i 81-kilosklass­en efter två matchvinst­er. Det var även vad som krävdes av Engla Larsson i -36 kilo då hon vann de två första matcherna på ippon innan en holländska satte stopp i finalen.

På söndagen fortsatte medaljskör­den med fyra brons genom Hannes Berg i PU18 50 kilo, Caesar Rohaly, PU15 60 kilo, Erik Rössel i -66 kilo för juniorer samt Vincent Karagianni­s.

 ?? Bild: PRIVAT ??
Bild: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden