Hallandsposten

Tung start för både Karlsson och Henke

- TT

Erik Karlsson har gjort comeback efter sin skada. Men det blev förlust i säsongsdeb­uten. Ottawa förlorade mot svensklage­t Vancouver med 0–3. För New York Rangers fortsätter det att gå dåligt.

Backstjärn­an Erik Karlsson har missat Ottawas fem första matcher på årets säsong i Nhl-ishockeyn efter den fotskada som han ådrog sig under Stanley Cup-slutspelet och som krävde operation.

Han fick mest istid i hemmalaget. Men det blev förlust, sedan gästerna Vancouver gjort ett mål i varje period och den svenske målvakten Anders Nilsson samtidigt höll nollan.

– Det är sånt som händer och inte mycket man kan göra åt det, säger Karlsson till Ottawa Sun.

MEDAN NILSSON GJORDE en strålande debut i Canuckströ­jan har Henrik Lundqvist och New York Rangers haft en riktigt dålig start på säsongen.

– Det frustreran­de, en besvikelse och svårt att acceptera, säger Henke till nhl.com efter en ny förlust, nu på övertid mot de regerande mästarna Pittsburgh.

– Vi kämpade oss tillbaka bra och gjorde en bra match. Vi spelade mot ett riktigt bra lag och gjorde det svårt för dem. Men att sitta här och inte få med oss två poäng efter en sådan bra match, det gör ont, fortsatte han.

Rangers såg ut att kunna vända 0–2-underläget till seger. Tre mål inom loppet av två och en halv minut i andra perioden gav hemmalaget hopp, men gästerna kom igen och kvitterade genom Patric Hörnqvist som tryckte in 3–3.

I TREDJE PERIODEN tog Rangers ledningen men Sidney Crosby tog matchen till förlängnin­g, assisterad av Hörnqvist, med bara minuten kvar. I förlängnin­gen avgjorde Jevgenij Malkin.

För Pittsburgh gjorde också Carl Hagelin sitt första mål.

Nashville vann hemma mot Colorado med 4–1. Viktor Arvidsson gjorde säsongens tredje mål, framspelad av Filip Forsberg.

I Carolinas bortaseger mot Edmonton gjorde Elias Lindholm sitt första mål. Carolina vann med 5–3.

Robert Hägg gjorde sin första poäng i NHL när han assisterad­e till ett av målen när Philadelph­ia besegrade Florida med 5–1.

VANCOUVERS FORWARD Loui Eriksson blir borta fyra till sex veckor på grund av en knäskada.

Eriksson, som gjort en assist på fyra matcher i inledninge­n av säsongen, skadade sig i förlustmat­chen mot Calgary i söndags.

– Han är en stor del av vårt lag. En kille som gör mycket bra grejer, säger tränaren Travis Green till nhl. com.