Hallandsposten

Hallänning söker fru i tv

- MALIN EIREFELT kultur@hallandspo­sten.se

Singeln Pierre Nielsen från Falkenberg är ute efter ett ”stabilt liv” med hus och en härlig tjej. I kväll startar jakten – han är med i TV3:S ”Ensam mamma söker”.

Den festande och kärlekstör­stande Pierre Louis från Falkenberg har knappt hunnit lämna tv-serien ”Paradise Hotel” innan vi får en ny Pierre från Falkenberg i tvrutan. I kväll drar en ny säsong av ”Ensam mamma söker” igång och bland männen som vill flytta hem till Jenny Edlund, 34 år från Skåne, finns Pierre Nielsen, 30 år.

HAN HAR BOTT i Falkenberg till för 1,5 år sedan då han fick ett jobb som applikatio­nsspeciali­st i Skara. I jobbet är han ofta ute och reser och det var när han låg på sitt hotellrum en kväll i våras som en kompis skrev att han hade sökt till ”Ensam mamma söker”.

– Han sa att jag inte vågade, så då skickade jag in en ansökan.

Redan dagen efter blev han kontaktad.

– Efter några intervjuer var jag helt plötsligt med i programmet. Det hade jag inte riktigt räknat med.

Varför sökte du till Jenny Edlund?

– Ska jag vara ärlig sökte jag inte till någon speciell. Jag hade aldrig sett programmet. Jag var så himla oförberedd när de började intervjua mig, så det var faktiskt intervjuar­en som föreslog Jenny, säger han och skrattar.

Innan inspelning­arna startade i somras, tänkte du på det som en rolig grej eller trodde du att du verkligen skulle träffa någon?

– Jag var inte helt övertygad om att man skulle kunna hitta någon på riktigt men jag är en person som... antingen blir jag kär direkt eller aldrig. Det har inget att göra med om det finns en tv-kamera där eller inte. Jag kan bli kär ändå.

Pierre Nielsen har varit gift en gång tidigare och haft ytterligar­e ett längre förhålland­e.

– Att vara en evig ungkarl är inget jag strävar efter, jag vill såklart ha någon att leva med, men det har blivit så med åren. Det har tagit slut, säger han.

I Falkenberg har han många vänner som är gifta eller har flickvänne­r och har barn eller barn på väg.

I GÖTEBORG HAR han vänner som är lika gamla, som är singlar och har liknande intressen. Så båda livsstilar­na finns runtomkrin­g honom. Men om han får beskriva sitt drömliv om tre år är det ett ”stabilt liv”.

– Jag vill bo i hus, någonstans där det är fint, ha ett roligt jobb och en härlig, go tjej som är öppen. Det där vanliga, egentligen. Jag har inte så höga krav. Jag är en ganska simpel person.

Du är en i raden av hallänning­ar som har varit med i tv-serier den senaste tiden. Varför tror du att det är så?

– Att hallänning­ar dras till tv, eller att tv dras till hallänning­ar? Det är kanske tråkigare på västkusten, så att folk söker in till sådana här program. Eller så är människor mer öppna på västkusten, den uppfattnin­gen har jag faktiskt fått. Det är många öppna, härliga, ”goa gubbar”, som man säger. Det är kanske lättare att göra tv med sådana.

Vad kommer man få se av Pierre Nielsen i ”Ensam mamma söker”?

– Mitt vanliga jag. Pierre med ett fiskeintre­sse och som umgås med de andra grabbarna, och Jenny såklart. Jag spelar ingen speciell roll utan gör som Pierre alltid gör.

 ?? Bild: JOHNNY WOHLIN/TV3 ?? PREMIÄR. Pierre Nielsen (mitten), 30, från Falkenberg letar efter kärleken i TV3:S program med premiär i kväll.
Bild: JOHNNY WOHLIN/TV3 PREMIÄR. Pierre Nielsen (mitten), 30, från Falkenberg letar efter kärleken i TV3:S program med premiär i kväll.
 ?? Bild: JOHNNY WOHLIN/TV3 ?? MAMMA. Pierre Nielsen träffar 34-åriga Jenny Edlund.
Bild: JOHNNY WOHLIN/TV3 MAMMA. Pierre Nielsen träffar 34-åriga Jenny Edlund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden