Hallandsposten

Taube tolkar Tau

MUSIK: SVEN-BERTIL HAR FÅTT EN NYTÄNDNING PÅ SISTONE

-

Sven-bertil Taube fortsätter sitt hyllade samarbete med kompositör­en och arrangören Peter Nordahl. På nya skivan, Så länge skutan kan gå, tolkar de Evert Taube på ett nytt sätt. – Det är ett lite annorlunda album, säger Sven-bertil Taube.

Det lyckosamma samarbetet mellan Sven-bertil Taube och Peter Nordahl startade när den förstnämnd­e fick en hedersgram­mis 2014.

– Då hade jag väl mer eller mindre trott att nu har jag gjort mitt, nu är det färdigt. Men på galan träffade jag Peter och han inspirerad­e mig och fick mig att tänka om och på den vägen är det, berättar Svenbertil Taube.

SEDAN DESS HAR han bland annat hunnit med att ge ut de två rosade Hommage-skivorna, båda gjorda tillsamman­s med Nordahl, och medverkat i Tv4-succén Så mycket bättre.

– Visst är det fantastisk­t? Jag förstår ingenting som vanligt. I min ålder får man ju vara glad om någon vill ha en, säger Sven-bertil Taube, som också har märkt av att han nått en yngre målgrupp.

– Det har hört av sig unga studenter från skolan, 12–13 år gamla, som skriver uppsatser och vill lära sig om vad jag har gjort. Jag har en känsla av att jag har upptäckts av en ny generation.

NU FÖLJER HAN och Peter Nordahl upp Hommage-skivorna med ett nytt album. På Så länge skutan kan gå återvänder Sven-bertil Taube till att sjunga sånger av sin far Evert.

– Jag hade inte tittat så mycket

 ??  ?? NYTT STUK. ”Det är en lite annorlunda blandning med både dramatiska ballader och kärleksvis­or, naturlyrik och glada
NYTT STUK. ”Det är en lite annorlunda blandning med både dramatiska ballader och kärleksvis­or, naturlyrik och glada

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden