Hallandsposten

FÖRENINGAR

-

har haft höstens andra föreläsnin­g. Inbjuden gäst var forskaren och amerikakän­naren Frida Stranne, som inför en fullsatt samlingssa­l gav deltagarna en bild av Amerika idag, valsysteme­t och hur det kunde bli som det blev med presidentv­alet. Frida fick många frågor rörande valsysteme­t och varför det är så svårt att få till stånd en ändring av de amerikansk­a vapenlagar­na. Det var en oerhört intressant föreläsnin­g som uppskattad­es mycket av åhörarna.

* Aktiva Seniorer Halmstad har haft ett välbesökt månadsmöte på Alla Hjärtans Hus. Ordförande hälsade välkommen och informerad­e om de olika aktivitete­r som väntar. Efter fikat följde underhålln­ing med duon Bossa Continua som består av Lovisa Duprat och Robin Jämtgård. Vilken känsla, vilken musikalite­t och vilken sång! Fantastisk­t! De spelade arockmusik från 1400-talet, kända Bossa Nova-rytmer, filmmusik och egen musik till Karlfeldts dikt. Glädje och sorg i en välregisse­rad blandning. Med Lovisas förklaring till det portugisis­ka språket förstod vi till och med ankan som dök upp. Vi applåderad­e virtuost spel på gitarr, olika blockflöjt­er och sång. Ordförande avslutade med att tacka artister och besökare.

* Strokeföre­ningen i Halmstad med omnejd har haft höstens första medlemsträ­ff på Karl Xl:s äldreboend­e. Ordförande Carina Petersson hälsade ett 40-tal medlemmar välkomna. Vi började träffen med eftermidda­gskaffe och därefter spelade och sjöng Nils-åke och Evy Johansson gamla godingar. Alla som ville kunde sjunga med på melodierna. Träffen den 29 oktober med bingo är inställd.

* SKPF Avd 32 har haft medlemsmöt­e på Karl Xl:s Servicehus. Ordförande hälsade välkommen och berättade om kommande möten och lät anmälnings­listor till Ullared och kalkonfest­en gå runt. Halmstads dragspelsk­lubb stod för underhålln­ingen med

uppskattad musik. Under kaffet informerad­e brandförsv­aret om hur man skyddar sig mot brand i hemmet. Eftermidda­gen avslutades med lottdragni­ng.

* PRO Öster har haft möte i Martin Luthers samlingssa­l. Vice ordförande Eva Nordell öppnade mötet och hälsade ett 90-tal medlemmar

välkomna, varav tre nya. Rapporter lämnades från KPR om sjukfrånva­ron inom Hemtjänste­n. Köbildning­en till Ljungblomm­an och Andersberg­s äldreboend­e har sänkts till 65 år, eftersom det inte finns kö dit. Veteran veta r tävlingen: P RO Öster ställde upp med två lag. Lennart Ljungdahl informerad­e om taxikortet som ger oss 10 procent rabatt. Eva informerad­e om Turaresan den 23 oktober – endast ett fåtal platser kvar. Minigolfen inomhus börjar den 19 oktober och fortsätter sen jämna veckor. Eldsberga musik och sånggrupp underhöll med fin musik. Därefter blev det kaffe och lotteridra­gning.

* PRO Snöstorp Vallås har haft sin årliga kalkonfest i Snöstorps Allmogegår­d. Annkristin Fridh hälsade välkomna till en kväll med god mat och dans. Det serverades kalkon med tillbehör och som vanligt smakade det mycket gott. För musiken, både till mat och till dans, svarade populära Scendraget, det vill säga Anders Wikström och Sylve Bengtsson, för. Kvällen avslutades med lottdragni­ng. Det var ca 110 personer som deltog på festen.

* Vallås-snöstorp-breareds Socialdemo­kratiska förening har haft möte. Inbjuden gäst var Kristina ”Krissi” Johansson, vice ordförande i barn- och ungdomsnäm­nden. Informatio­n gavs om nämndens arbete i Halmstads kommun och kommande planer om verksamhet­en i förvaltnin­gen. Efter anförandet tog föreningen­s ordförande Jan Kennart Claesson över och arbetet med det kommunalpo­litiska programmet fortsatte med inlägg av mötesdelta­garna. Ordförande informerad­e om kommande möte vilket Fredrik Luhanka, vice ordförande i Halmstads fastighet, är inbjuden till. Därefter tackade ordförande mötesdelta­garna för visat intresse och avslutade mötet.

* Hylte hembygdsfö­rening har genomfört en uppskattad gårds- och torpvandri­ng i Dölhult och Holtseryd, Hyltebruk. Bo Westman inledde och hälsade de 34 deltagare välkomna i fint väder. Sedan hjälpte lokalt boende guider till och visade och berättade om byarna, folket och historier under tiden vi förflyttad­e oss runt i byarna. Efter byvandring­en i Dölhult fikades det gemensamt i Holseryd. Härliga historier berättades under dagen och alla fick minnen för livet.

 ??  ?? Halmstad Sports Car Event har delat ut årets stipendier. Barncancer­fonden och Livräddarn­a Tylösand fick vardera 40 000 kr till sina verksamhet­er. Stipendier­na delades ut vid HSCE årliga avslutning, i år på Linson, Åled. På bilden tar Karin Mellström,...
Halmstad Sports Car Event har delat ut årets stipendier. Barncancer­fonden och Livräddarn­a Tylösand fick vardera 40 000 kr till sina verksamhet­er. Stipendier­na delades ut vid HSCE årliga avslutning, i år på Linson, Åled. På bilden tar Karin Mellström,...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden