Hallandsposten

Gratis wifi stängs på Öresundstå­gen

- EMELIE NORDH

Ända sedan det installera­des har Öresundstå­gens wifi fungerat dåligt. Nu stängs det trådlösa nätverket ned.

Det var för fem år sedan som gratis wifi infördes på Öresundstå­gen. Men redan från starten har det trådlösa nätverket krånglat och eftersom problemen fortsatt bestämdes i somras att det skulle tas bort.

fungerat som det var tänkt. Man får upp en indikering på att det finns wifi ombord men sedan blir det aldrig någon åtkomst till internet i väldigt många fall. Det lurar ju kunderna och så vill vi inte ha det, säger Magnus Andersson, ansvarig för Öresundstå­gens fordonsför­valtningsg­rupp.

Det trådlösa nätverket håller just nu på att stängas ned och plockas bort.

Om en månad kommer man ha gått igenom alla de 109 tåg som berörs, enligt Magnus Andersson.

–Vi har försökt in i det längsta att laga det här systemet men det är bara att konstatera att det inte går att bygga vidare på det utan vi måste helt enkelt börja om, säger han och förklarar att man jobbar på att hitta en lösning för att kunna erbjuda gratis wifi på Öresundstå­gen i framtiden.

– Vi tittar på hur man ska kunna lösa det här på ett sätt som är mer framtidssä­krat än vad det nuvarande systemet har varit.

trådlöst nätverk kommer vara på plats kan Magnus Andersson dock inte svara på i nuläget.

– Vi har ingen prognos för det i dag. Det får vi återkomma till, säger han.

På Öresundstå­gens hemsida meddelas att mobilförst­ärkare finns installera­de i alla Öresundstå­g för att man ska kunna surfa på sitt eget mobilnät med ”samma prestanda som utanför tåget”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden