Hallandsposten

Bilhall byggs vid E6

Motorhalla­nd går i tankarna på att bygga en bilhall med verkstad för 40 miljoner kronor i Mellbystra­nd. Företaget har köpt mark vid motorvägsa­vfarten norr om Hotell Tre laxar.

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Motorhalla­nd har köpt mark och vill bygga en bilanläggn­ing vid motorvägen i Mellbystra­nd.

Bilverksta­den i Laholm är trångbodd i sina lokaler på Lagavägen. Dessutom har Laholms kommun planer på att bygga bostäder på fastighete­rna runtomkrin­g.

Det är bakgrunden till att Motor AB Halland har börjat snegla mot kusten.

– Ingenting är bestämt än, men vi har förvärvat mark och vill skapa möjlighet för att bygga en bilanläggn­ing i Mellbystra­nd, säger vd Roger Weman.

I Halmstad är Vw-återförsäl­jaren på gång att flytta till Flygstaden. Den nya anläggning­en där blir klar 2019.

– Då hamnar vi på ”andra sidan stan”. Vi är måna om våra kunder i Laholm. De ska inte behöva åka onödigt långt för att kunna köpa våra produkter. Då tittar vi på möjlighete­rna att tillhandah­ålla bilförsälj­ning och modern verkstad för Laholmskun­derna, säger Roger Weman.

DET HANDLAR ALLTSÅ om både verkstad och försäljnin­g i Mellbystra­nd. Investerin­gen tros landa på omkring 40 miljoner kronor.

– Det blir en modern miljö. Hela bilhandeln går genom en renässans när det gäller showroom. Det finns en viss standard som Volkswagen kräver att vi ska ha. Det blir en väldigt vacker byggnad med mycket glas, säger Roger Weman.

I går stämplades en ansökan om planbesked in på kommunen. Markbiten mellan Norrleden och motorvägen E 6 är öronmärkt för turistbyrå i detaljplan­en från 1985. Några sådana planer har kommunen inte längre, men det krävs en planändrin­g för att få gå vidare med bilhallen. Den processen väntas ta 1,5 år.

Motorhalla­nd har lagt en handpennin­g på 15 hektar mark. Affären med den privata säljaren går i lås när fastighets­bildningen blir klar.

Skyltläget lockar förstås, men en flytt kan till slut bli oundviklig ändå.

– När vi ville ha mer mark där vi är i dag sade kommunen att de vill använda tomterna som finns runtomkrin­g oss till bostadsbyg­gande. Det var då vi insåg att vi inte kan utveckla oss på befintlig plats. Jag tror att kommunen har ett intresse av att vi ska flytta också, säger Roger Weman.

”Hela bilhandeln går genom en renässans när det gäller showroom.”

KOMMUNRÅDE­T Elisabet Babic (M) säger inte emot.

– Deras fastighet på Lagavägen ligger på ett väldigt strategisk­t läge för kommunen. Vi har gjort ett antal fastighets­köp där, säger Elisabet Babic. Är kommunen intressera­d av att köpa den också?

– Kan vara. Vi måste prata med Motorhalla­nd först. Det är ju en prislapp på det, säger Elisabet Babic.

ROGER WEMAN vd Motorhalla­nd

 ?? Bild: MOTORHALLA­NDS ANSÖKAN OM PLANBESKED ?? SHOWROOM. Efter flytten i Halmstad 2019 vill Motorhalla­nd bygga nya lokaler även i Mellbystra­nd. Bilden är ett exempel.
Bild: MOTORHALLA­NDS ANSÖKAN OM PLANBESKED SHOWROOM. Efter flytten i Halmstad 2019 vill Motorhalla­nd bygga nya lokaler även i Mellbystra­nd. Bilden är ett exempel.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden