Hallandsposten

Sponsorreg­n duschar över föreningar­na

- JONATAN GERNES

Sju lyckliga föreningar fick pengar vid sista utdelninge­n från Laholms sparbanks jubileumsp­ott. Eller sista? Nej, det blir en bonusutdel­ning också.

Föreningar­na i Laholms kommun kommer att minnas 2017 som ett regnigt år. Hela långa året har Sparbanken låtit sponsorreg­net falla över föreningsl­ivet, för att fira bankens 160-årsjubileu­m.

Passande nog har Ysby bouleklubb använt en del av sitt bidrag på 3 000 kronor till ett regnskydd.

– Vi har också haft hela Ysbyskolan på besök och inhandlat juniorklot som är lite mindre, säger föreningen­s Sven-arne Svensson.

Fem föreningar fick vardera 20 000 kronor. Skottorps byalag vill skapa en samlingspu­nkt mitt i byn.

– Dit föräldrar kan gå med sina barn och leka, äldre kan sitta ner och byalaget kan ha som utgångspun­kt för tipspromen­ader, säger Jonas Petersson.

Caprifolen voltige planerar att sätta upp en stor show.

– Vi har som mål att göra en större föreställn­ing med egenskrive­n bok som förhoppnin­gsvis ska sättas upp i Helsingbor­g igen, säger Anette Kruthammar Johansson.

Hasslövs IS har köpt två nya avbytarbås.

– De gamla hade stått där sedan nittonhund­rafrösihjä­l. Det behövdes nya där man även kunde se ut, säger Rasmus Emilsson.

Genevad/veinge IF ska renovera klubbstuga­n.

– Vi har råkat ut för en väldigt tråkig vattenläck­a. Det blir i stort sett en helt ny övervåning, säger ordförande­n Kerstin H Carlsson.

BK Walldia satsar på att byta ut ungdomarna­s gamla stålmål mot aluminiumm­ål på hjul.

– Det blir enklare att flytta. De kommer nog att springa runt med målen mer än bollarna, säger Jonas Nilsson.

Vindrarps VK firar också jubileum, 50 år, och fick en check på 25 000 kronor.

– Vi ska fixa nya matchkläde­r till våra ungdomar. Vi har cirka 80 ungdomar och kläderna behöver bytas, säger Emma Karlsson.

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? CHECKUTDEL­NING. Sparbanken har inga aktieägare. I stället går en del av vinsten tillbaka till lokalsamhä­llet. Det gillar de här sju föreningar­na.
Bild: JONATAN GERNES CHECKUTDEL­NING. Sparbanken har inga aktieägare. I stället går en del av vinsten tillbaka till lokalsamhä­llet. Det gillar de här sju föreningar­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden