Hallandsposten

Fräck väskstöld från 80-åring

- JONATAN GERNES

Mannen frågade om hjälp, men ville bara distrahera den 80-åriga kvinnan. När han gick hade hennes handväska försvunnit.

Stölden ägde rum på parkeringe­n på Mellby center i Mellbystra­nd strax efter klockan 13 i går.

Den gamla kvinnan, bosatt i Laholms kommun, hade varit på Maxi och handlat. När hon var klar lade hon in varorna i bilen och satte sig i förarsätet för att köra därifrån.

DÅ KOM DET fram en man till henne som ville ha hjälp med någonting. Kvinnan rullade ner rutan.

Mannen, i 35-årsåldern, frågade på bruten svenska vad stället heter. Hon svarade ”Mellby center” och han tackade för sig. Men nästa ögonblick kom han fram igen och frågade vad det var hon sagt att platsen heter.

När kvinnan hade upprepat svaret och till slut skulle köra såg hon att en lampa i instrument­panelen indikerade att vänster bakdörr inte var helt stängd.

Hon tittade i baksätet och upptäckte att hennes handväska var borta. I den låg kreditkort, körkort, olika medlemskor­t och cirka 200 kronor i kontanter.

Vid det laget var även mannen försvunnen.

HÄNDELSEN HAR ANMÄLTS till polisen.

Personen som avledde kvinnans uppmärksam­het vid stölden beskrivs som en man i 35- till 40-årsåldern, cirka 170 centimeter lång och kraftigt byggd.

– Han kan ha öppnat dörren i samband med att han pratade med henne för att förvilla henne, men det kan också vara två stycken som döljer varandra. Det är väldigt fräckt., säger Jan Jönsson vid Laholmspol­isen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden