Hallandsposten

Varför inte helt alkoholfri­tt vid nästa personalfe­st?

-

ALKOHOL. Varför måste det alltid finnas alkohol med vid invigninga­r, firande av vinster, personalfe­ster med mera? Visst, ibland finns det alkoholfri­tt också.

Varför kan man inte ha en helt alkoholfri personalfe­st? Jag var på en tillställn­ing för ett tag sedan, och då sa en person att lite vin gör att man slappnar av. Kan man inte ha roligt utan alkohol?

SAMTIDIGT FICK VI veta att en i orkestern hade ”satt på korken för 25 år sedan” och inte druckit någon alkohol sedan dess. Det blev applåder, men någon sa ”det var ju synd om honom”.

Jag tycker det är väldigt bra av den personen som klarat av att stå emot alla som tvunget ska bjuda på alkohol vid olika arrangeman­g.

Idag berättar många om hur det varit att växa upp med föräldrar som använt mycket alkohol. Det finns barn som far så illa när det är fester, och en del vuxna blir som förbytta när de dricker. Många skyller också på att de varit så fulla att de inte vet vad de gjort (har kommit fram mycket sådant i samband med alla sexanklage­lser).

JAG TROR ATT många som har problem med sitt alkoholint­ag skulle tycka om att det vid nästa personalfe­st blir det helt alkoholfri­tt.

Att kunna vakna upp och veta vad man gjort och sagt är värt mycket.

Det var bara lite tankar om vad jag känner vad gäller alkohol och fester med mera.

Alkoholfri­tt

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? UPPDUKAT. Dags för fest med buffé och glad stämning. Men varför inte skippa alkoholen helt?, undrar signaturen Alkoholfri­tt.
Bild: TT/ARKIV UPPDUKAT. Dags för fest med buffé och glad stämning. Men varför inte skippa alkoholen helt?, undrar signaturen Alkoholfri­tt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden