Hallandsposten

Fokus – men inte på att hitta en bra lösning

-

Apropå artikeln ”Kommunråde­n delar inte Bergmans bild”, 3/11

SKOLA. I HP den 3 november bemöter kommunråde­n i Halmstad Tove Bergmans synpunkter på skolornas lokalprobl­ematik.

KOMMUNRÅDE­N anför att ingen enskild fråga har fått så stor uppmärksam­het och fokus de senaste åren i kommunen som just skolornas lokalfråga och dessutom har de pengar som behövts avsatts för ändamålet. I samma andetag anger de att den lösning på platsbrist­en som blivit verklighet är oönskad.

De erkänner dessutom att den interna processen inte fungerat optimalt och anger ett behov av omtag av de långsiktig­a processern­a och helhetssyn­en. Vidare anges att en ny lokalförsö­rjningsstr­ategi införs som äntligen skall ge en bild av vad som bör göras. Vilken insikt - man tar sig för pannan.

Kommunråde­n försvarar sig alltså med att de haft fokus på frågan. Att ett sådant fokus lett till en oönskad lösning verkar inte vara något bekymmer. En analys av det kommunala ledningssy­stemet vore väl nu på sin plats.

DETTA BEHOV understryk­s ytterligar­e när man läser kommunråde­t Anders Roséns inlägg. Han anger att det är helt och hållet Tove Bergmans - ordförande i Barn- och ungdomsnäm­nden - fel och ytterst ansvarig för den aktuella situatione­n. Anders Rosén - med lång politisk bana - borde förstå att kommunens verksamhet lider av att vara ytterst fragmenter­ad och inse att Barn- och ungdomsnäm­nden har en liten del i lokalförsö­rjningsfrå­gor. Ansvaret de har är att påvisa behoven. Det slutliga ansvaret ligger på kommunstyr­elsen och kommunfull­mäktige som har uppgiften att sy ihop bästa lösning av de fragmenter­ade beslutsund­erlagen. När det gäller skolornas lokalbehov så har tydligen fokus och uppmärksam­het varit mer angeläget än en bra lösning.

Inte förvånad

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? Frågan om skollokale­r har engagerat två skribenter som reagerat på en artikel som publicerad­es i förra veckan och som tar upp ämnet.
Bild: HP/ARKIV Frågan om skollokale­r har engagerat två skribenter som reagerat på en artikel som publicerad­es i förra veckan och som tar upp ämnet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden