Hallandsposten

Tv-klippen vässar Drott

HANDBOLL: INSPELNING­ARNA ÄR TILL HJÄLP FÖR ATT BÄTTRA PÅ TEKNIKEN

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

– Jag fick hundra klipp bara på hur jag stegar, vad jag ska tänka på och vad jag gjorde lite fel. Det är skitbra att få de klippen – man ser ju aldrig sig själv annars, säger vänsternia­n Sanna Suoraniemi, 20.

Drott har två segrar och tre förluster så här långt i Damallsven­skan. På lördagen kommer nykomlings­kollegan AIK från Solna – som är utan poäng hittills – till Halmstad arena.

SENAST FÖRLORADE Drott borta mot serieledan­de Kungälv med 22–32, men rapportera­s ändå ha gjort en stark insats.

Det två veckor långa uppehållet därefter har gett spelare och ledare en chans att trycka på i fysträning­en, att bryta av med lite volleyboll och fotboll – men också hinna detaljstud­era insatserna så här långt.

DÅ ÄR VIDEON ett viktigt hjälpmedel.

– Vi klippte ihop alla fem matcherna så att alla fick individuel­la klipp, förklarar tränaren Thomas Sivertsson och fortsätter:

– I de här fem matcherna har vi gjort väldigt mycket bra, men har lite att utveckla i avsluten: att våga hålla bollen längre, att vara beredd på att målvaktern­a är lite bättre. Det som man gjorde förra året kanske inte räcker utan man måste tänka ett snäpp till, och så träning på det.

Nya högernian Louise Lilja, som vilade mot Kungälv på grund av hjärnskakn­ingen hon ådrog sig mot Hellton, är tillbaka mot AIK.

Två veckor sedan senaste matchen. Då har Drott bland annat haft tid att titta på videofilm. I huvudrolle­rna: Spelarna själva.

”Det är skitbra att få de klippen – man ser ju aldrig sig själv annars.”

SANNA SUORANIEMI

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? FILMSTJÄRN­A. Sanna Suoraniemi och de andra Drottspela­rna har bland annat ägnat det allsvenska uppehållet åt att studera tv-klipp på sig själva för att kunna höja sin nivå ytterligar­e.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV FILMSTJÄRN­A. Sanna Suoraniemi och de andra Drottspela­rna har bland annat ägnat det allsvenska uppehållet åt att studera tv-klipp på sig själva för att kunna höja sin nivå ytterligar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden