Hallandsposten

En stor Stark lyfter Hammers

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

En del spelare sköter det mesta i det tysta. Simon Stark är en sådan person. Därför blir det oftast betydligt fler assist än mål för Halmstad Hammers sommarförv­ärv.

– Jag har aldrig varit en större målskytt – har inte haft näsa för det – utan hellre hittat fram till killen som gjort dem i stället. Jag väljer oftast att passa i stället för att skjuta. Det har bara blivit så, säger Simon Stark.

28-åringen kom till Hammers från Tyringe i augusti, men har annars tillbringa­t sin mesta tid som hockeyspel­are i Tingsryd och Kristianst­ad.

Ett viktigt skäl till att han valde Halmstad var att han redan pluggade idrottspsy­kologi på högskolan här och ville korta ner på alla resor.

– I fjol blev det 24 mil i bil nästan varje dag – nu är det bara 12 från Ängelholm där jag bor. Det känns rätt skönt att slippa köra så mycket, tycker Simon.

EFTER EN TREVANDE start i sin nya klubb har både Stark och Hammers kommit i gång ordentligt och är nu inte långt efter lagen på Allettan-plats.

På söndag väntar en ny nyckelmatc­h när Dalen kommer på besök i Halmstad arena ishall.

– Tre poäng där och vi täpper till luckan, men det är en tuff match. Det gäller att vi är på tårna hela tiden, säger Stark.

Han tycker att det finns mer att ge och att Hammers måste bli mer stabila i sitt spel för att ta ytterligar­e kliv i Hockeyetta­ns tabell.

– Beslutsfat­tandet är inte 100 utan vi tror fortfarand­e att vi är mycket bättre än vad vi är. I bland spelar vi inte som vi borde göra. Vi behöver inte jaga ett fjärde mål när vi leder med 3–0 utan fortsätta spela smart i stället.

I BÖRJAN AV säsongen hade Hammers svackor som var långa och ibland handlade det om hela perioder.

– Vi har minskat ner tiden då spelet har varit dåligt. Nu spelar vi kanske mindre bra i 5-10 minuter och då blir skadan inte lika stor, men kan vi minska mer då blir det ännu bättre.

Femman där Simon spelar ansågs på förhand vara den vassaste i Hammers, men kedjan med Martin Pärna, Erik Borg och Gustaf Berling har varit magnifik och producerat 53 poäng tillsam-

”Jag har aldrig varit en större målskytt – har inte haft näsa för det – utan hittat fram till killen som gjort dem i stället.”

SIMON STARK Forward i Halmstad Hammers

mans. Stark, Jesper Johansson och Björn Hjärpe har gjort det bra också, men är en liten bit efter på 34 poäng.

Simon själv har stått för nio poäng – ett mål och åtta assist.

– Jag spelade några år i Allsvenska­n (Tingsryd) och då blev det fler mål än assist. Men annars har jag alltid vara bättre på att spela fram andra.

MOT DALEN FÅR Hammers klara sig utan målvakten Jacob Crespin som är sjuk och troligtvis även backen Ludvig Larsson som fått en smäll på axeln. Däremot gör Robin Holm comeback efter den axelskada han fick för ett par veckor sedan.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? HOCKEYPROF­IL. Simon Stark gör inte så många mål, men spelar fram till många i Halmstad Hammers.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN HOCKEYPROF­IL. Simon Stark gör inte så många mål, men spelar fram till många i Halmstad Hammers.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden