Hallandsposten

Eriksen är Danmarks Vm-hopp

- TT

Irlands förbundska­pten Martin O’neill är inne på samma spår.

– Det är han som får Tottenhams spel att flyta. Han har utvecklats till en av världens bästa på sin position, säger han.

Danmark inleder på hemmaplan på lördag. Returen i Irland spelas kommande tisdag.

REDAN PÅ SÖNDAG avgörs dock var de två första Vm-biljettern­a till mästerskap­et i Ryssland nästa sommar, de som står på spel i playoff hamnar. En ser redan ut att ha hittat sin plats. För Kroatien har biljetten till fotbolls-vm som i en liten ask efter en förkrossan­de 4–1-seger i det första playoff-mötet mot Grekland.

Hemma på mäktiga arenan Maksimir i Zagreb gjorde Kroatien processen kort med Grekland i torsdagens första möte.

Redan i den 13:e minuten satte storstjärn­an Luka Modric – till vardags i Real Madrid – 1–0 på straff. Nikola Kalinic utökade sedan ledningen till 2–0, och redan där och då kändes dubbelmöte­t mer eller mindre avgjort.

Sokratis Papastatho­poulos gav grekerna visst hopp med en 1–2-reducering, men Kroatien svarade direkt.

Ivan Perisic skickade in det tunga 3–1-målet och bara minuter efter halvtidsvi­lan kom även 4–1 genom Andrej Kramaric. En fullträff som gör att Kroatiens utgångsläg­e inför returen på söndag ser minst sagt gynnsamt ut. – Vi får inte vara alltför självsäkra nu och vi måste åka till Grekland med inställnin­gen att vi spelade 0–0, sade Kroatiens tränare Zlatko Dalic till tv-bolaget HRT enligt Reuters. skaffat sig ett utmärkt läge att gå till VM i Ryssland nästa sommar. Det första playoff-mötet mot Nordirland, på bortaplan, slutade med en 1–0-seger. Ytterbacke­n Ricardo Rodríguez gjorde matchens enda mål på straff mitt i den andra halvleken. Returen spelas i Basel på söndag och där räcker det alltså med oavgjort för att schweizarn­a ska säkra Vm-spel.

 ?? Arkivbild: LARS POULSEN ?? MÅLGÖRARE. Framspelar­e. Spelmotor. Christian Eriksen är allt det där och han är Danmarks nyckel till framgång och seger mot Irland i Vm-kvalet.
Arkivbild: LARS POULSEN MÅLGÖRARE. Framspelar­e. Spelmotor. Christian Eriksen är allt det där och han är Danmarks nyckel till framgång och seger mot Irland i Vm-kvalet.
 ??  ?? LUKA MODRIC.
LUKA MODRIC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden