Hallandsposten

SPORT. Hammers tappade mark i Allettan-jakten

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

”Vi måste börja använda våra backar mer. Inte minst måste de ta fler avslut i stället för att passa.”

”Grishockey” – det var inget för Halmstad Hammers mot ett äckligt discipline­rat HC Dalen. Och då försvann chansen att närma sig eller åtminstone behålla avståndet till lagen ovanför Allettan-strecket.

HAMMERS HC DALEN

(0–2, 0–1, 1–0)

1 3

– Vi är inte tillräckli­gt heta i dag och beredda på att ”skita” ner oss och ta kampen framför kassen. Sedan har vi inte alls samma skridskoåk­ning och engagemang som på sistone, medger Hammers-tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson.

Sebastian Nilsson nickar instämmand­e:

– Vi blev väldigt stillaståe­nde och tappade tempo efter deras första power play. Så i stället för att hitta farten hamnade vi i deras spel som varit framgångsr­ikt och som vi inte lyckades lösa i dag.

Jodå, HC Dalen är seriens kanske största utropsteck­en så här långt, men det är inte tack vare någon sprudlande gladhockey man nått fjärdeplat­sen. I stället är det genom disciplin, hårt jobb och att utnyttja motståndar­nas misstag.

Precis som vid 0–1 (Daniel Håkansson 8.47) och 0–2 (Victor Romfors 13.01).

– Dalen gör mål på båda sina chanser som dessutom är bjudningar från vår sida, medan vi har ju fyra glödheta lägen i första perioden utan att göra mål, konstatera­r Johansson och tänker inte minst på Tim Bothéns jätteläge med skott rakt på Dalenmålva­kten Anton Svensson (9) och Erik Borgs friläge (12).

SMÅLÄNNING­ARNA HADE fått matchen dit man ville och ställde i egen zon sedan stundtals upp som i boxplay även med fullt manskap på isen och lät Hammers ha puck och spela runt. Det var sannerlige­n inte vackert, men det var effektivt och både stängt, igenbommat och låst i det farliga området.

Visserlige­n låg pucken och dansade på mållinjen i första periodens slutminut. Jonas Blidby åkte och bytte(!) vid ett 2 mot 1-läge som tvingade Marcus Borg att i stället skjuta (30), Gustaf Bergling prickade stolpen (34) och när Melker Karlsson med all tid i världen fick läget med knappa två minuter kvar sköt han – utanför.

I stället för 1–2 tryckte Kristoffer Pihlqvist med två sekunder kvar av perioden 0–3. Ridå!

VISSERLIGE­N SPRÄCKTE Sebastian Nilsson nollan med 17 sekunder kvar, men det målet hade behövts långt tidigare för att ge energi. Att det var just han, som back, som FREDRIK ”FREDDA” JOHANSSON

gjorde det när anfallarna denna gång gick bet var lite ironiskt.

För om forwards har levererat, 87 poäng av de två första kedjorna innan matchen, så kan backarna knappast beskyllas för det.

NILSSON FÖRDUBBLAD­E SIN målskörd, men var den enda backen på isen som hade nätat när Troja-lånet Carl Ernstigs (två mål) nu var sjuk.

– Vi måste börja använda våra backar mer. Inte minst måste de ta fler avslut i stället för att passa, men då måste vi också ha trafik framför mål, anser Fredda.

– Ja, framför allt måste vi se till att få igenom våra skott bättre och träffa mål, instämmer Nilsson när avståndet upp till Allettan-strecket nu återigen växte till sju poäng.

– Det är tufft när vi nästan var ikapp, men det är en jämn serie där vi kan slå vilket lag som helst så ännu är det inte kört.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? Med bara två sekunder kvar av period 3 tryckte Kristoffer Pihlqvist in 0–3 bakom Adam Ohre och sedan orkade Hammers inte resa sig mot HC Dalen.
Bild: JARI VÄLITALO Med bara två sekunder kvar av period 3 tryckte Kristoffer Pihlqvist in 0–3 bakom Adam Ohre och sedan orkade Hammers inte resa sig mot HC Dalen.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? RENA VÄGGEN. Varken Björn Hjärpe (13) eller någon annan Hammers-forward lyckades överlista Anton Svensson i Dalen-målet.
Bild: JARI VÄLITALO RENA VÄGGEN. Varken Björn Hjärpe (13) eller någon annan Hammers-forward lyckades överlista Anton Svensson i Dalen-målet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden