Hallandsposten

SPORT. Hylte/halmstad tappade 2–1 mot svenska mästarna

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

”Tio poäng av tolv möjliga – det får vi ändå vara nöjda med även om det kändes surt att förlora i dag.”

PER-ERIK DALQVIST tränare i Hylte/halmstad

Fyra elitseriem­atcher på åtta dagar – då tröt orken. Hylte/halmstad tappade 2–1 till förlust mot regerande svenska mästarna Linköping i en tät men underhålla­nde drabbning i Halmstad arena.

HYLTE/HALMSTAD LINKÖPING

(25–20, 23–25, 25–17, 23–25, 11–15)

– Tio poäng av tolv möjliga – det får vi ändå vara nöjda med även om det kändes surt att förlora i dag, tycker Hylte/halmstads tränare Per-erik ”Perra” Dalqvist. Men det kunde ha varit full pott. H/H kopplade grepp om matchen vid 2–1 och 11–8 i fjärde set. Då gick några domslut emot hemmalaget och vips var Linköping både i fatt och förbi.

– Vi förlorade den här matchen på två sätt – dels för att energin tog slut och dels för att vi blev bortdömda. Jag pratade med domarna (Selfik Latific och Bernard Kalfic) efteråt och de höll med om att de kunde blåst annorlunda, suckar ”Perra”.

LINKÖPING VANN DET tajta fjärde setet med 25–23 sedan hemmalaget slagit bort de två sista poängen

H/H darrade sedan även när matchen skulle avgöras. Viktor Lindberg missade två enkla Linköpings­servar som gav gästerna 11–13 och 11–14 och matchbolle­n satte sedan Johan Mårtensson strax utanför sidlinjen.

– Linköping fick vinna lite för lätta bollar. Det var tråkigt att förlora – speciellt eftersom det kändes som om vi kontroller­ade matchen, funderar Mårtensson.

Johan har gjort en stark säsong så här långt och blev bästa poängplock­are i segermatch­en i lördags mot Rig (3–0). I går fortsatte han på den inslagna vägen.

Men det var många som var bra. Brassen Carlos Santos och landslaget­s Philip Pettersson håller högsta klass i mitten. Dessutom blir den skicklige japanen Satoshi Umeno bara bättre och bättre för varje match.

DÄRFÖR VAR DET inte så konstigt att H/H vann det första setet och sedan fortsatte att spela bra volleyboll – framförall­t i tredje som man komfortabe­lt plockade hem med 25–17.

Fast Linköping är starka och har fått ett intressant nyförvärv i serbiske centern Petar Turanjanin. Tidigare H/h-spelaren Martin Larsson drog dock ett tungt lass med sin smarta vänsterslä­gga.

– Vi får hoppas att den här förlusten inte påverkar Gp-tabellen till slut för nu kan det bli tufft att ta sig dit, slutar Dalqvist.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TUFFA DUELLER. Hylte/halmstads Carlos Santos och Johan Mårtensson hade svårt att få stopp på Linköpings storstjärn­a Martin Larsson.
Bild: JARI VÄLITALO TUFFA DUELLER. Hylte/halmstads Carlos Santos och Johan Mårtensson hade svårt att få stopp på Linköpings storstjärn­a Martin Larsson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden