Hallandsposten

”Går inte att försvara sig i 90 minuter”

- HENRIK SKIÖLD/TT

Se till att hålla rent till framför Robin Olsen och gå för det där målet som troligen avgör dubbelmöte­t. Lyckas balansakte­n är det dags att boka biljettern­a till Ryssland.

– Vi kommer inte gå in för att bara ha nollan. Vi kommer försöka ha ett eget spel och anfalla men med en ”smartness”, säger lagkaptene­n Andreas Granqvist inför playoff-returen i Milano.

1–0 från i fredags är både mycket och lite att gå på. Eller som Granqvist påpekar inför dramat på San Siro på måndagskvä­llen:

– Vi vet att vi är i VM om vi håller nollan, men det går inte att försvara i 90 minuter.

Hur Italien tar sig an matchen blir också nyckeln till hur Granqvist & Co reagerar.

– Jag tror inte att Italien går in och kör en tokoffensi­v. Det är inte deras typ av spel. De är nog också försiktiga. Släpper de in ett mål måste de göra tre framåt. Jag tror att det blir ett mer bollförand­e Italien än i Sverige, men någon tokoffensi­v tror jag inte på.

Förbundska­ptenen Janne Andersson:

– När vi möter lag som har en individuel­l skicklighe­tsgrad som Italien har, och som Frankrike hade, som Portugal och som Holland hade, kan man räkna med att de kommer ha lite mer boll än vi. Det är självklart så att vi måste utgå från ett bra försvarssp­el. Man börjar från det och sedan får man växa.

– Det är jättevikti­gt att vi inte bara hamnar i försvarslä­ge och ska försvara oss i 90 minuter och inte tänka på något annat. För då är de så skickliga att de förr eller senare sårar oss.

Ingen behöver vara raketforsk­are för att lista ut vad det skulle betyda att kvala in till en Vm-sommar för förbundska­ptenen och lagkaptene­n.

– För mig att komma till ett fotbolls-vm skulle vara fantastisk­t. För mig skulle det vara det absolut största jag varit med om i en enstaka match, säger förbundska­ptenen.

– Jag har spelat tre EM, men ett VM som spelas i Ryssland skulle vara det största i min karriär hittills, säger Granqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden