HANDBOLL: TREDJE RAKA HEMMASEGER­N I NYKOMLINGS­MÖTET

DROTT AIK

(14–10)

28 20

– Vi fick välja en sång innan säsongen började och då tog jag ”Då plockar jag fram min jojo” eftersom jag kallas ”Jojo” – och gillar att springa upp och ner på kanten. Jag tycker den passar mig, säger Johanna Birkkjaer Andersson och skrattar.

Vid inte mindre än sju tillfällen fick arrangören spela den klappoch trallvänli­ga slagdängan när veteranen hittade rätt från kanten – och straffpunk­ten.

Birkkjaer Andersson gjorde tre viktiga straffmål redan i början när AIK inledde piggt och fysiskt. Det var också ”Jojo” som höll sig framme när Drott ryckte efter knappt 20 minuter då hon först satte 9–7 och sedan även 11–8 med ett välriktat kantskott.

Sedan orkade inte Stockholms­tjejerna hänga med längre.

Johanna ”Jojo” Birkkjaer Andersson har en alldeles egen mål-låt på matcherna. Den spelades flitigt när Drott slog AIK i allsvenska nykomlings­mötet och tog tredje raka segern i Halmstad arena.

HEMMALAGET TÄTADE TILL i försvaret och fick bra utdelning i kontringss­pelet när AIK bara mäktade med två mål under de avslutande tio minuterna i första halvlek samt de tolv första i andra.

Då kunde Drott gå i från till 17–10 och bevakade sedan bara de två poängen fram till klara 28–20.

– Det är kul att bidra lite till se-

??  ?? SNURRADE MED AIK. Johanna ”Jojo” Birkkjaer Andersson var säkerheten själv i avsluten och bidrog med sju mål när Drott tog en ny seger på hemmaplan.