Hallandsposten

N för Drott

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

”Varje mål jättevikti­gt för det kan bli en målskillna­dsaffär i slutet för att undvika kval och nedflyttni­ng.”

gern, men jag tycker att det var två jämna lag som ville mycket och därför var det viktiga poäng att ta, myser ”Jojo” efter segersånge­n i omklädning­srummet. Hon fortsätter: – Sedan är varje mål jättevikti­gt för det kan bli en målskillna­dsaffär i slutet för att undvika kval och nedflyttni­ng.

TRÄNAREN THOMAS Sivertsson körde runt på i stort sett alla spelare och det blev lite avgörande då AIK valde att satsa på sin bästa uppställni­ng. Orken tog ut sin rätt.

– AIK vann division 1 norra i fjol och är på vår nivå, men vi hade sett JOHANNA BIRKKJAER ANDERSSON att de gör fler tekniska fel och därför spelade vi 2–2 i förvaret för att få höjd på dem. Då fick vi till kontringsm­ålen, som jag tror blev över tio till slut, analyserar Sivertsson.

Cecilia Patriksson och Louise Lilja gjorde fem mål var. Den sistnämnda var tillbaka igen efter den hjärnskakn­ing hon fick mot Hellton och matchades försiktigt.

BRA VAR ÄVEN Sara Johansson, som gjorde flera viktiga räddningar när matchen stod och vägde före paus.

– Skönt att vi har vunnit hemmamatch­erna. Nu får vi lite lugn och ro för det kommer att vara jämt därnere hela vägen, tror Sivertsson.

HK Drott

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden