Hallandsposten

Pontus Wettersten nära en ny Sm-succé

- CARL FREDRIK JOHANSSON BILLDAL

För en vecka sedan vann han guld i ponny-sm. I helgen var Halmstads Fältrittkl­ubbs Pontus Wettersten, 15, tillbaka i Billdal – och var snubblande nära att gå till omhoppning om bronset i stora inomhus-sm.

Hade den sist startande ryttaren i junior-sm, André Brandt från Ronneby, rivit hade det blivit omhoppning om tredjeplat­sen för Pontus Wettersten och minst sex andra ryttare på fyra fel.

Nu var Brandt felfri och det blev i stället omhoppning om guldet, silvret och bronset. Bland fyrafelarn­a fick tiden avgöra – och då blev det en slutlig åttondepla­ts för Wettersten och hästen Ice of Diamonds.

MEN DET VAR Hfk-talangen, som debuterade över 1,40-hinder, mer än nöjd med.

– Det var en jättebra helg. Vi har hoppat jättebra under alla klasserna. Det var en väldigt svår bana i dag, så jag är väldigt glad över att kunna komma runt den, säger han.

SM avgjordes över två omgångar. Wettersten var felfri i den första rundan i lördags, men rev i en trekombina­tion på söndagen.

Klubbkompi­sen Viktor Edvinsson på Joga nådde också juniorfi- nalen, men blev utesluten på grund av för många rivningar.

I SENIOR-SM HADE Hallands Equestrian­s Niklas Helsingius Måneschiöl­d fyra fel på HSD Quidado på lördagen och knep en av de sista finalbilje­tterna.

Men avgörandet på söndagen blev en antiklimax för Haverdalsr­yttaren. Efter två tidiga rivningar red han fel väg, missade det nionde hindret – och blev utesluten.

– Jag fick en blackout. Inte mycket att säga om. Det är tyvärr sånt som händer ibland i stridens hetta, säger han.

Halländska ryttare hade vunnit inomhus-sm två år i rad genom Halmstads FK:S Amanda Ericsson 2015 och Varbergs RK:S Robin Ingvarsson 2016. Nu gick guldet till Skåne och Anders Lidbeck, Flyinge, på Nabucco Z, som var det enda dubbelt felfria ekipaget.

Robin Ingvarsson var i omhoppning om bronset på guldhästen Hansson WL och red felfritt, men slutade fyra på knappa halvsekund­en sämre tid än trean Viktor Melin, Åby, som ledde efter lördagens klass.

Styringe stalls Nathalie Wickström Bozic nådde finalen för unga ryttare på Little Willie John, men uteslöts på grund av för många fel.

 ?? Bild: FREDRIK JONSVING/PIC-AGENCY.COM ?? HALMSTADHO­PP. Halmstads Fältrittkl­ubbs Pontus Wettersten följde upp guldet i ponny-sm förra helgen med en åttondepla­ts i stora-sm.
Bild: FREDRIK JONSVING/PIC-AGENCY.COM HALMSTADHO­PP. Halmstads Fältrittkl­ubbs Pontus Wettersten följde upp guldet i ponny-sm förra helgen med en åttondepla­ts i stora-sm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden