Hallandsposten

Helgens mässa ”Hälsa och livsstil” som hölls i Halmstad arena lockade många besökare – och sökare.

HALMSTAD: ANNORLUNDA MÄSSA LOCKADE MÅNGA TILL HALMSTAD ARENA

- YVONNE PERSSON 076-137 16 87 yp@hallandspo­sten.se

– När jag började arrangera den här typen av mässor för 15 år sedan var många väldigt skeptiska och tyckte det var flummigt. I dag finns en helt annan respekt och man är inte lika rädd, säger arrangören Sanya Raj.

Mässan har namnet ”Hälsa och livsstil”, men stannar inte vid den kroppsliga hälsan. Många av utställarn­a erbjuder olika former av healing och frigörelse av energier, andra en möjlighet att testa sin egen mediala förmåga eller att få veta mer om sin framtid.

– Jag är ingen Jesus, men de som får min behandling upplever ett välbefinna­nde och att smärtan släpper, berättar Börge Höglund, som tar hjälp av en stor kristall som ”programmer­as av andar”.

LITE LÄNGRE BORT erbjuder Carlarne Nilsson 15 minuters kärlekshea­ling för 200 kronor och har en strid ström av kunder.

– Jag kanalisera­r villkorslö­s kärlek från universum, förklarar han.

Tanja Olsson arbetar i stället med en trumma som ”sjunger healingsån­ger”.

– Jag är schaman och hjälper människor att hitta balans mellan kropp, själ och ande, berättar hon.

Hos paret Palli och Johanna kan man i stället få sin aura fotografer­ad och tolkad.

– Alla har en personlig aura och när jag tittar på den så får jag till mig vad jag ska säga, förklarar Palli.

Som publikdrag­are fungerar bland annat medier, kända från tv, som håller storseanse­r.

En del besökare ger sig hän i olika behandling­ar och föredrag, andra ser mer fundersamm­a ut.

– Jag jobbar själv med energier, men tror inte man kan köpa dem för pengar eller i form av produkter, säger Halmstadbo­n Maria, som inte vill ha med sitt efternamn.

Kanske är det tv-program som ”Det okända”, kanske en allmän längtan efter något djupare. Klart är att helgens mässa på Halmstad arena lockade många besökare – och sökare.

DANIEL PÅLSSON ÄR mer entusiasti­sk. Han har precis haft ett samtal med ett medium som berättat att han i ett tidigare liv arbetat nära en kung i Egypten.

– Det skulle kunna förklara varför jag alltid gillat arabisk kultur. Det här med andlighet är ett nyfunnet intresse och jag tycker det är spännande, berättar han.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? STOR EFTERFRÅGA­N. Mediet Tina ser både in i framtiden och tidigare liv, medan Carl-arne Nilsson erbjuder 15 minuters kärlekshea­ling för 200 kronor. Båda hade en strid ström av kunder.
Bild: JARI VÄLITALO STOR EFTERFRÅGA­N. Mediet Tina ser både in i framtiden och tidigare liv, medan Carl-arne Nilsson erbjuder 15 minuters kärlekshea­ling för 200 kronor. Båda hade en strid ström av kunder.
 ??  ?? STOPP I FLÖDET.
Lisbeth Grip tar hjälp av en kristall för att upptäcka eventuella stopp i energiflöd­et. Botemedlet uppges då vara ”blomsterte­rapidroppa­r” som tillverkas av olika örter.
STOPP I FLÖDET. Lisbeth Grip tar hjälp av en kristall för att upptäcka eventuella stopp i energiflöd­et. Botemedlet uppges då vara ”blomsterte­rapidroppa­r” som tillverkas av olika örter.
 ??  ?? En jättekrist­all uppges programmer­as av andar och änglar med det som den aktuella ”patienten” behöver för att må bättre.
En jättekrist­all uppges programmer­as av andar och änglar med det som den aktuella ”patienten” behöver för att må bättre.
 ??  ?? KÄNNER RYTMEN. Helén Johansson arbetar med kraniosakr­al energiheal­ing. ”Jag förmedlar krafter som lägger tillbaka personens rätta grundrytm”, förklarar hon.
KÄNNER RYTMEN. Helén Johansson arbetar med kraniosakr­al energiheal­ing. ”Jag förmedlar krafter som lägger tillbaka personens rätta grundrytm”, förklarar hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden