Hallandsposten

Super-annbritt hyllas med pris

- HENRIK WILLIAMSSO­N hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

En trotjänare som vet och kan allt. Annbritt Carlsson Enico är superhjält­en på personalen­heten som belönats med kommunens personalpr­is.

I nominering­en stod: ”Annbritt vet och kan allt. Med andra ord en Superannbr­itt.” Inte undra på att kommunens personalst­ipendium gick till Pa-konsulten Annbritt Carlsson Enico.

– Lite överdrivet, tycker superhjält­en själv om omdömet som kom från en av hennes tidigare medarbetar­e på kommunens personalko­ntor.

– Jag blev förstås lite förvånad, men det känns roligt att vara uppskattad, fortsätter Annbritt Carlsson Enico.

HON HAR JOBBAT på kommunen i 25 år och hela tiden med personalfr­ågor. Ett arbete som har svällt storligen de senaste åren i takt med att konkurrens­en om arbetskraf­ten blivit större.

Många inom bristyrken­a tar chansen att byta kommun och få upp lönen.

– Personalom­sättningen har ökat och vi jobbar mycket mer med rekryterin­g nu. Vår annonserin­g har ökat med 50 procent på två–tre år, säger hon.

Annbritt Carlsson Enico har att hålla reda på kommunens ANNBRITT CARLSSON ENICO

största personalgr­upp, den inom den sociala verksamhet­en.

– Det handlar om 818 tillsvidar­eanställda och 96 visstidsan­ställda. Barn och ungdom har ”bara” 760, säger hon efter en koll i datorn.

Hennes specialomr­åde är arbetsmilj­ön.

– Utmaningen är främst den sociala arbetsmilj­ön. Att jobba med att man trivs på arbetsplat­sen, har möjlighet att påverka och en rimlig arbetsbela­stning, säger hon.

DÅ FÅR MAN förstås hoppas att hon själv snart kan få ta det något lugnare, Superannbr­itt eller ej. Vad gör du på fritiden?

– Jag försöker träna ett par gånger i veckan och tycker om att läsa skönlitter­atur. Men jag jobbar heltid plus, så det har inte blivit så många fritidsakt­iviteter på senaste tiden. Min kollega slutade i oktober och har inte ersatts fullt ut ännu. ”Heltid plus?” Du blir inte överbelast­ad?

– Nej, jag kan hantera det fortfarand­e.

Laholms kommuns personalst­ipendium ger, förutom äran, 10 000 kronor till pristagare­n.

– De som fått priset tidigare ”Annbritt har med stort engagemang och empati gett verksamhet­erna förutsättn­ingar att arbeta för en god arbetsmilj­ö. Hon arbetar helhjärtat enligt vår värdegrund. Annbritt är spindeln i vårt arbetsmilj­ö- och samverkans­arbete.”

Laholms kommun har varit arbetsgrup­per. Det är en rätt stor summa för en enda person, funderar Annbritt Carlsson Enico. Vad ska du göra med pengarna?

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Men jag hade i alla fall tänkt mig att göra något trevligt för kollegerna här på personalen­heten. Sedan får vi se om det blir något över.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? HELTID PLUS. Pa-konsulten Annbritt Carlsson Enico har jobbat på Laholms kommun i 25 år.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N HELTID PLUS. Pa-konsulten Annbritt Carlsson Enico har jobbat på Laholms kommun i 25 år.
 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? HÅLLER KOLL. Annbritt Carlsson Enico jobbar för kommunens största personalgr­upp och hjälper dem med arbetsmilj­ö, rekryterin­g, utbildning och rehabilite­ring.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N HÅLLER KOLL. Annbritt Carlsson Enico jobbar för kommunens största personalgr­upp och hjälper dem med arbetsmilj­ö, rekryterin­g, utbildning och rehabilite­ring.
 ??  ?? VANA STEG. I ett kvarts sekel har Annbritt Carlsson Enico vandrat i Stadshuset­s korridorer. Det är något av en doldis som nu prisbelöna­ts för sitt arbete.
VANA STEG. I ett kvarts sekel har Annbritt Carlsson Enico vandrat i Stadshuset­s korridorer. Det är något av en doldis som nu prisbelöna­ts för sitt arbete.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden