Hallandsposten

Par blev utelåsta från vänthall en iskall kväll

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Sten Virdeborn och hans sambo blev genomfrusn­a på tågstation­en i Trulstorp. De hade fått vänta på bussen ute i fem minusgrade­r och hård blåst.

I drygt tre kvart stod de utanför den upplysta vänthallen, bara någon meter ifrån den låsta dörren.

– Vi kunde inte komma in och vänta i värmen. Jag är i åldern 75+ men vi blev tack och lov inte sjuka, säger Sten Virdeborn som är upprörd över att resenärern­a stängs ute.

– Vänthallen borde vara öppen tills sista kvällsbuss­en går till Laholm. Ett alternativ är att busstidern­a passar med tågtiderna, säger han.

STEN VIRDEBORN OCH Ewa Rodin hade varit på en härlig weekendres­a i Paris och firat hans födelsedag. Den 17 december var det dags för hemresa och klockan 22.32 anlände de med tåget från Kastrup till Trulstorp.

För att göra det bekvämt den sista biten in till Laholm bestämde de sig för att boka en taxi. Men det var inte så lätt.

– Vi ringde från tåget en timme före ankomsten till stationen, men växeln svarade att det var för tidigt att boka. Vi återkom 50 minuter senare och efter lite strul skulle en taxi komma först 23.10 från Halmstad.

Paret bestämde då att avboka taxin och ta bussen hem som skulle gå klockan 23.15.

Det var mörkt, kallt och isande hårda vindar när de klev av tåget. De gick till vänthallen - bara för att finna att dörren var låst.

– VI TRODDE inte det var sant. Väntrummet lyste så inbjudande, men vi kunde inte komma in. Vi var inte klädda för en kall vinternatt utan hade på oss lämpliga kläder för en flygresa. Det kom en ung och lättklädd pojke som också skulle åka med bussen och han frös så han skakade.

De försökte få lä vid ena husgaveln, men kastvindar­na fick ändå tag i dem. Frusna, trötta och besvikna kom de äntligen hem till bostaden på Klarabäcks­området.

Sten Virdeborn vill inte bli betraktad som gnällig. Men så här i efterhand funderar han på om kommunen gör en tankevurpa som inte gagnar resenärer. Han har skrivit ett brev till kommunen med sina funderinga­r.

Så här ska det inte vara hävdar Fredrik Nilsson, enhetschef för strategi på Laholms kommun. Hyresgäst i den kommunala vänthallen är Svenska Resetermin­aler.

– JAG HAR pratat med företaget och det är ett fel på tiduret som ska rättas till. Vänthallen ska vara öppen till klockan 23.00. Informatio­nen på dörren om öppettider är inaktuell och ska uppdateras säger han och tillägger.

– Dessutom ska Svenska Resetermin­aler göra en översyn av vänthallen­s öppettider utifrån tåg- och busstidern­a.

”Väntrummet lyste så inbjudande, men vi kunde inte komma in.”

STEN VIRDEBORN

Resenär

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? USEL SERVICE. Sten Virdeborn anser att vänthallen ska vara öppen även sent på kvällarna.
Bild: ANN KATRIN NORLING USEL SERVICE. Sten Virdeborn anser att vänthallen ska vara öppen även sent på kvällarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden