Hallandsposten

Christer bygger ny visningsha­ll i Nyebro

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

Det är traditione­llt sett lite ovanliga campinglös­ningar, som är tänkta att visas i den 800 kvadratmet­er stora visningsha­llen utmed Nissastige­n.

Det handlar mycket om campingvag­nar, till och med motorcykel­dragna sådana.

Strax före jul berättade HP om markförsäl­jningen vid det nya industriom­rådet vid södra infarten till Torup.

Kommunen sålde då det andra markstycke­t på området till C J Tält & Sauna.

En tidigare lott av marken har gått till den lokala byggmästar­en, Kenneths Bygg, som där håller på att uppföra nya byggnader för sin egen verksamhet.

C J Tält & Sauna är också ett lokalt företag; det har funnits i hyrda lokaler i Nyebro i snart två års tid. Men innehavare­n, Christer Jönsson, är bosatt i Johansfors.

– Det har blivit för trångt där jag är nu. Dessutom blir det ett bättre läge utmed Nissastige­n, berättar han om den korta flytten.

MARKKÖPET ÄR PRECIS bara avklarat, visningsha­llen skall byggas på tomten intill Kenneths Bygg. Nästa steg är att söka bygglov.

De 800 kvadratmet­rarna i byggnaden ska uteslutand­e bli en utställnin­gshall för tält, bastuvagna­r, släpvagnar med smart uppfällda tält och allt annat av campingutr­ustning som Christer Jönsson vill visa upp.

Vad gäller företagets kontor, tänker han leva som han lär.

– Jag kommer att använda ett av tälten i hallen för kontorsarb­etet, säger han med ett leende.

HITTILLS HAR företaget inte varit en heltidssys­sla för Christer Jönsson. Han har andra jobb, bland annat rycker han in åt andra som byggnadssn­ickare.

Men hans försäljnin­g av campingutr­ustning, som återförsäl­jare för några märken – i första hand danska och nu också holländska tältvagnar – tar mer och mer av hans tid.

– Jag körde 420 mil i sommar, framför allt till campingpla­tser där jag visade upp vad jag har.

Året 2018 kommer också att präglas av starten av en webbshop.

– Slår den väl ut kommer jag att få möjlighet att ha fullt öppethålla­nde i den nya visningsha­llen. Det har jag inte tidigare kunnat ha, säger Christer Jönsson.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? TRÅNGT. Christer Jönsson flyttar till det nya industri- och handelsomr­ådet i Torup och bygger större, för att inte minst få bättre plats.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N TRÅNGT. Christer Jönsson flyttar till det nya industri- och handelsomr­ådet i Torup och bygger större, för att inte minst få bättre plats.
 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? VISNINGSHA­LL. Den nya byggnaden kommer att ligga med ena gaveln mot Nissastige­n.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N VISNINGSHA­LL. Den nya byggnaden kommer att ligga med ena gaveln mot Nissastige­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden