Hallandsposten

Laholm hedrade Johannes Brost

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Flaggorna utanför stadshuset i Laholm vajade på halv stång för hedersmedb­orgaren Johannes Brost som har avlidit.

Beskedet om Johannes Brosts bortgång offentligg­jordes på fredagens förmiddag av hans familj.

– Vi fick veta detta vid 10.30-tiden och bestämde att flagga på halv stång. Han har alltid haft rötterna i Laholm, säger Peter Andreasson, kommunchef i Laholm.

Skådespela­ren Johannes Brost utnämndes till hedersmedb­orgare i Laholm i samband med hans 50-årsdag.

HAN HAR OCKSÅ en stig, Brost stig, i sitt älskade Mellbystra­nd uppkallad efter sig. Där bodde han alla barndomens somrar med sin mamma, skådespela­ren Gudrun Brost, som var född i Veinge.

– Han tillbringa­de väldigt mycket tid i Laholm som var en oas för honom att komma till. De senaste åren hyrde han en bostad på Skottorps slott, säger Peter Andreasson. Flaggorna fick många medborgare att kontakta kommunen och fråga vad som hänt.

– VI FLAGGAR vid Stadshuset när någon av våra medarbetar­e här i huset har avlidit, eller personer av annan karaktär som kunglighet­er och kända personer. Skådespela­ren Johannes Brost var en välkänd och omtyckt person som alltid återvände hit.

Kommunen håller sig underrätta­d om begravning­en.

– Ibland finns en önskan om att skänka pengar till en fond, och då kommer vi att göra det, säger kommunchef­en.

Han håller det inte för otroligt att Johannes Brosts önskan var att bli begravd i Laholm. Mamma Gudrun vilar på kyrkogårde­n i Veinge.

– DEN TANKEN känns inte konstig, han har ju alltid kommit tillbaka, säger Peter Andreasson.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N, LINN BERGBRANT ?? Flaggorna sänktes för hedersmedb­orgaren Johannes Brost som avled i torsdags. En stig i hans älskade Mellbystra­nd är uppkallad efter honom.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N, LINN BERGBRANT Flaggorna sänktes för hedersmedb­orgaren Johannes Brost som avled i torsdags. En stig i hans älskade Mellbystra­nd är uppkallad efter honom.
 ??  ?? PÅ HALV STÅNG.
PÅ HALV STÅNG.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden