Hallandsposten

Halmstad tappade i slutet mot Olofström

- THOMAS ENGMAN

För femte hemmamatch­en i rad gick Olofström segrande ur striden. Halmstad hade ledningen till sista minuten men topplaget kvitterade och knep bonuspoäng­en i förlängnin­gen.

– En tuff och jämn match där vi för matchen i målprotoko­llet, konstatera­r Halmstads tränare Caj Ojala.

I MITTEN PÅ sista perioden var Olofström för första gången i ledningen men med mål i snabb följd från Jakob Josefsson, Teddie Lundberg och Håkan Petersson såg det helt plötsligt betydligt ljusare ut för HIBK igen.

– Vi försöker förstås stå emot men hemmalaget är spelskickl­igt och får tryck i sina två femmor i slutet, förklarar Ojala.

Orken började också tryta hos gästerna under ordinarie speltid och efter en minut i förlängnin­gen rullade hemmalaget upp försvaret och placerade in vinstbolle­n i nätmaskorn­a.

HALMSTAD HADE SJU målskyttar men skillnaden fanns hos spetsspela­rna i Olofström. Mattias Mikkonen var effektivas­t med fyra mål och är nu seriens målkung.

Toppar poängligan sammanlagt gör fortfarand­e lagkompise­n Alexander Zoric som bidrog med två mål. Halmstads Håkan Petersson med fyra nya poäng parkerar på tredjeplat­s.

– Vi tar med oss mycket från den här matchen, betonar Caj Ojala och pekar på de offensiva kvaliteter­na, nio mål på 39 avslut, och att Jakob Josefssons comeback lovar gott inför framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden