Hallandsposten

”Ibra” lyckades int

BORDTENNIS: HBTK RÄCKTE INTE TILL MOT MÄSTARNA

-

HALMSTAD BTK ESLÖVS AI BTK 2 4

– Vi hade rätt många lägen att få med oss åtminstone en pinne, och man är lite sur över att vi inte tar chanserna. Vi sliter med att inte kunna spela vår bästa pingis när det väl gäller, säger Hbtktränar­en Ulf ”Tickan” Carlsson.

Eslöv kom alltså till Halmstad med sin främsta spelare, kinesen Xu Hui, skadad, och hemmapubli­ken hoppades på att HBTK kunde skrälla.

För det behövde HBTK:S landslagsm­an Mattias Karlsson se till att vinna sina matcher, och det gjorde han. Men inte helt problemfri­tt.

I första matchen hamnade han i brygga, och låg under med 0–2 i set mot Daniel Kosiba. Men han hämtade upp och vann till slut matchen med 3–1.

– Lite knackig inledning, men han spelade bra och jag hade svårt för hans serv. Men redan vid 1–2 kändes det som att det skulle gå vägen, säger Mattias Karlsson.

HBTK var utan skadade Elias Ranefur och Fabian Åkerström, och Anders Eriksson fick gå in och möta Eslövs 15-årige jättetalan­g Truls Möregårdh. Men trots att han vann första set lyckades han inte skaka Möregårdh, som sedan vann tre raka.

Eslövs AI saknade sin stjärnspel­are Xu Hui, och Halmstad BTK hade slagläge. Men trots att sista matchen gick till skiljeset förlorade HBTK med samma siffror som senast, 2–4.

– DET KLART att vi gärna hade sett att Elias hade kunnat gå in och ta en match i dag, men skador är inget vi kan skylla på, säger ”Tickan”.

I tredje matchen hade också HBTK:S fransman Ibrahima Diaw det kämpigt mot Robert Svensson,

 ??  ?? GICK INTE VÄGEN. Även om HBTK:S Ibrahima Diaw lyckades ta den avgörande matchen till ett sista skiljeset, kunde han inte rädda oavgjort mot Eslöv.
GICK INTE VÄGEN. Även om HBTK:S Ibrahima Diaw lyckades ta den avgörande matchen till ett sista skiljeset, kunde han inte rädda oavgjort mot Eslöv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden