Hallandsposten

Bevara och förstärk innerstade­n i Laholm

-

STADSBILD. Som laholmare blir man besviken när man läser tidningen och konstatera­r att Laholms kommun aktivt verkar för ytterligar­e en extern handelspla­ts. En etablering av handel vid Ängstorp kommer av allt att döma vara den sista spiken i kistan för vår fina stadskärna.

ÅR EFTER ÅR har vi sett hur affärerna lämnat centrala Laholm. Några tappra näringsidk­are är kvar och de gör en fantastisk gärning. Jag tänker på Klädkammar­en, Frummerins, Offside, Leksaksaff­ären, Flora Garden, Laholms Bokhandel med flera. Med lokal närvaro, engagemang och framåtanda har de tillsamman­s med starka fastighets­ägare som Staffan Påhlsson och AB Gunnohus lyckats bevara en aktiv stad. Varför inte stödja dessa aktörer ytterligar­e och göra centrala Laholm än mer attraktivt? Etablering­en vid Ängstorp är väl i stället närmast en krigsförkl­aring?

Själv har jag bott i Laholm sedan jag var barn. Fördelarna är många. Det vackra torget, de mysiga gränderna i Gamleby, torghandel­n, småskaligh­eten samt det personliga engagemang­et. Nu håller allt på att försvinna och det är sorgligt.

Förstår Laholms Köpmannafö­rening och ledande fastighets­ägare allvaret i situatione­n? Vad jag kunnat läsa mig till pågår en vision för Laholms innerstad. Finns dessa farhågor med i visionen eller är man från kommunalt håll så oerhört naiv?

DANSKA AFFÄRSMÄN, som av allt att döma saknar känsla för Laholm mer än möjlighete­n till ett snabbt klipp har lyckats trollbinda ledande kommunala företrädar­e, vilket inte är annat än beklagligt. Köpmän och fastighets­ägare, stå upp för er stad!

Orolig laholmare

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? FRAMTIDENS STADSKÄRNA. Signaturen "Orolig laholmare" funderar kring innerstade­n och dess utveckling och oroas över etablering­en av en extern handelspla­ts.
Bild: HP/ARKIV FRAMTIDENS STADSKÄRNA. Signaturen "Orolig laholmare" funderar kring innerstade­n och dess utveckling och oroas över etablering­en av en extern handelspla­ts.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden