Hallandsposten

Kvinna förföljdes av man

- JONNA NILSSON joni@hallandspo­sten.se

Enligt åtalet ska mannen ha förföljt kvinnan och studerat henne utanför hennes bostad.

Mannen, i 30-årsåldern, ska mellan våren och hösten i fjol ha förföljt kvinnan.

Det började en utekväll, när den misstänkte efter att ha följt efter kvinnan och hennes väninnor mellan olika krogar, presentera­de sig och frågade om kvinnan var singel. Han berättade därefter att han visste att hon bodde ensam, och nämnde därpå vilken bil hon körde. Allt stämde.

I förhör berättar kvinnan vidare om sju händelser då mannen förföljt henne, utöver de gånger han väntat utanför hennes bostad. En händelse utspelade sig i en matvarubut­ik, när kvinnan efter att

”Kvinnan beviljades kontaktför­bud, vilket mannen en månad efter förhören bröt.”

ha känt obehag vände sig om och såg hur mannen stack ut huvudet bakom en hylla.

Vid ett annat tillfälle, i en annan matvarubut­ik, presentera­de han sig genom att skaka hand. När kvinnan berättade vad hon hette svarade mannen, förvånad, att han trodde att hon hette ett annat, specifikt kvinnonamn.

Kvinnan polisanmäl­de mannen. Vid en husrannsak­an hos den misstänkte fann polisen vid ingripande­t en lapp ovanför tv:n med en kärleksför­klaring, adresserat till ett specifikt kvinnonamn. Samma namn som den misstänkte vid handskakni­ngen uppgav sig tro att kvinnan hette.

Mannen delgavs misstanke om brott i slutet av september, men nekade till anklagelse­rna. Han menar sig inte känna till vare sig kvinnan eller det kvinnonamn han skrivit en kärleksför­klaring till. Han tror att anmälaren är ute efter pengar.

Kvinnan beviljades kontaktför­bud, vilket mannen en månad efter förhören bröt genom att skicka en vänförfråg­an på Facebook.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden