Hallandsposten

Nytt namn i topp på MP:S lista

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Tove Bergman tar ett kliv tillbaka på Miljöparti­ets valsedel för nästa mandatperi­od. VAL 2018

Istället för att toppa listan återfinns hon på plats nummer två. Det framgår av namnlistan till kommunfull­mäktige i Halmstad som Miljöparti­et antog vid ett medlemsmöt­e på måndagen.

– JAG HADE AVISERAT att jag inte vill stå överst utan ta steget tillbaka. Det ger mig möjlighet att få ägna mer tid åt frågor som jag brinner för som förskolan och skolan. Jag vill också vara med och utveckla kulturen och Kulturskol­an och engagera mig mera i miljöfrågo­r, säger Tove Bergman.

Hon är ordförande i barnoch ungdomsnäm­nden samt ledamot i bland annat kommunstyr­elsen och kommunstyr­elsens samhällsut­skott.

Uppdraget som Tove Berg- man framförall­t vill släppa är kommunstyr­elsen. Men det uppdraget är däremot listans förstanamn, Ola Nilsson, fullt beredd att gå in i om valresulta­tet går partiet i händerna. Inför valet 2014 var han listans fjärde namn och seglar nu upp i topp.

OLA NILSSON ÄR ”jätteglad” över sin placering på listan.

– Vi är naturligtv­is avhängiga valresulta­tet, men jag skulle se fram emot att överta platsen i kommunstyr­elsen och få ett helhetsgre­pp över politiken. Alla frågor är intressant­a, säger Ola Nilsson.

Hans tyngsta uppdrag är som ordförande i nämnden för Laholmsbuk­tens va vars verksamhet stått i fokus det senaste året på grund av vattenbris­ten.

– Det har varit en otroligt lärorik, spännande och meningsful­l period som ger mig mersmak att bredda mitt politiska arbete, säger han.

FÖR ÖVRIGT PÅ listan noteras att Hans Leghammar som inte längre är aktuell för partiets riksdagsli­sta i Halland inte heller återfinns på kommunlist­an. Flera nya namn har tillkommit vid en jämförelse med valsedeln från 2014.

– Vi har bra kandidater som jag tror kan fungera fint ihop, säger Tove Bergman.

MILJÖPARTI­ET HAR i dag fyra mandat i kommunfull­mäktige och ingår i alliansen med Moderatern­a, Centerpart­iet, Liberalern­a och Kristdemok­raterna.

I vår presentera­r Miljöparti­et ett nytt handlingsp­rogram som de drar igång valrörelse­n med.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? I TOPP. Miljöparti­ets förstanamn, Ola Nilsson, är beredd att ta över tunga poster i kommunpoli­tiken.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV I TOPP. Miljöparti­ets förstanamn, Ola Nilsson, är beredd att ta över tunga poster i kommunpoli­tiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden