Hallandsposten

Grönyta kan bli villatomt

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Fåglarnas samfälligh­etsförenin­g ansöker på nytt om planbesked för att kunna bygga på fastighete­n Mellby S:36. Men denna gång vill man endast stycka av en tomt för villabebyg­gelse.

För snart två år sedan ansökte Fåglarnas samfälligh­etsförenin­g om planbesked för att kunna uppföra flerbostad­shus, villor och sommarstug­or på fastighete­n Mellby S:36.

Flera av grannarna hade dock synpunkter på den tilltänkta nybyggnati­onen, och protestera­de.

Såväl miljö- och byggnadsnä­mnden som kommunstyr­elsen sade dock nej till planerna, och hänvisade bland annat till att det kunde bli problem med dagvattnet i området och att man ville bevara grönområde­na.

NU HAR Fåglarnas samfälligh­etsförenin­g ansökt om planbesked på nytt. Men denna gång gäller byggplaner­na endast en villatomt på cirka 1200 kvadratmet­er vid Fasanvägen.

– Förra gången sökte vi för ett ganska stort område, men de boende protestera­de. Vi respektera­r att de ville behålla vissa grönområde­n, så de planerna har vi lagt på is, säger Bengt Sjöberg som är en av styrelsele­damöterna i Fåglarnas samfälligh­etsförenin­g och fortsätter:

– Nu handlar det om en tomt vid Fasanvägen, och där kan vi tycka att det är så vildvuxet så att området knappast är ett grönområde.

SAMFÄLLIGH­ETSFÖRENIN­GEN har också en intressent som vill bygga på den tomt man vill stycka av.

– Det stämmer. Tomten skulle bli cirka 1 200 kvadratmet­er stor, och den här personen vill bygga ett cirka 200 kvadratmet­er stort hus för åretruntbo­ende, säger Bengt Sjöberg.

Ove Bengtsson (C) som är ordförande i miljö- och byggnadsnä­mnden har inte sett ansökan, men säger att samfälligh­etsförenin­gen så klart kan söka ett nytt planbesked.

– Vi titta på det i nämnden, men innan dess kan jag inte säga något mer om ärendet, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden