Hallandsposten

Ranefur räddade poäng

BORDTENNIS: ”HAN SKA HA EXTREMT MYCKET BERÖM FÖR SIN INSATS”

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

REKORD HALMSTAD 3 3

Det var flera frågetecke­n i HBTK inför det sydsvenska derbyt i Helsingbor­g, men ”Tickans” val att låta Ranefur spela blev en succé.

Den unge Hbtk:aren har dragits med axelproble­m under en månads tid och hade bara tränat tre ordentliga pass innan Rekordmöte­t.

Ändå gick han in och slog greken Ioannis Sgouropoul­os med 3–2 och upprepade sedan siffrorna även i den avslutande matchen mot Michal Obeslo, Tjeckien.

Trots underläge i skiljesete­t vände Ranefur underläge 4–7 till vinst med 11–7 efter ett bländande slut.

– ELIAS SKA ha extremt mycket beröm för sin insats. Han har varit borta länge och vinner ändå två matcher mot bra motstånd. Starkt gjort, tycker ”Tickan”. Han fortsätter: – Elias har jobbat rätt mycket på vissa grejer och tände verkligen till i dag. Det känns som om han är på rätt väg. Men han har haft alldeles för mycket skador och behöver två års kontinuite­t för att utvecklas som spelare.

Ranefurs seger i öppningsma­tchen ULF ”TICKAN” CARLSSON följdes upp med ytterligar­e en vinst då Mattias Karlsson avfärdade Simon Arvidsson med 3–1 (11–2, 11–5, 8–11, 11–9) i set.

– När sedan Anders (Eriksson) vann första set mot Malte Möregård fick vi ett jättebra läge. Jag sa till honom att bara tänka positivt och spela ut, men i stället låste sig spelet, suckar ”Tickan”.

MÖREGÅRD VÄNDE OCH vann och inte blev det bättre av att Mattias Karlsson förlorade mot Sgouropoul­os med 2–3 efter att ha haft två matchbolla­r vid ställninge­n 10–8 i femte set.

Då hade han ändå vänt 0–2 samt 4–8 i fjärde set.

– Mattias kom helt fel i matchen och får nog ta sig en funderare på vad som hände. Konstigt med tanke på att han vann klockrent mot Simon Arvidsson, men jag tror att han måste förbereda sig bättre.

Hbtk-tränaren valde sedan att satsa på Fabian Åkerström mot Arvidsson, men ”Fabbe” har fortsatta problem med sitt knä och förlorade med 1–3.

Därmed hade serietvåan Rekord vänt 0–2 till 3–2.

– Med facit i hand kändes det snopet med tanke på den smakstart som vi fick. Vi hade ett bra läge att till och med vinna.

Tur då att Ranefur visade sig från sin bästa sida och spelade lysande pingis när det som bäst behövdes.

– Ja, det var han som grejade poängen i dag och gjorde en fantastisk bra avslutning. Det var riktigt bra kvalitet på de sista bollarna.

3–3-matchen var HBTK:S fjärde oavgjorda på nio matcher i Pingisliga­n.

Närmast väntar Spårvägen på hemmaplan på måndag.

Halmstad BTK var illa ute i bortamatch­en mot Rekord, men en stark avslutning av Elias Ranefur räddade oavgjort. – Han var grym, myser Hbtk-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson.

”Med facit i hand kändes det snopet med tanke på den smakstart vi fick. Vi hade ett bra läge att till och med vinna.”

Tränare i HBTK

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIVBILD ?? STARK INSATS. Elias Ranefur har varit axelskadad, men någon ringrostig­het märktes aldrig när han grejade en poäng i sydsvenska derbyt mot Rekord.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIVBILD STARK INSATS. Elias Ranefur har varit axelskadad, men någon ringrostig­het märktes aldrig när han grejade en poäng i sydsvenska derbyt mot Rekord.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden