Hallandsposten

Inget OS för Emil Jönsson

- LASSE MANNHEIMER/TT

Flera framtidsna­mn får plats i den senaste svenska Os-truppen, som nu är i det närmaste färdigstäl­ld.

16-åriga konståkare­n Anita Östlund och 17-åriga freeskiing­talangen Oliwer Magnusson är två som får chansen.

Däremot får längdveter­anen Emil Jönsson stanna hemma.

– Det är ingen mänsklig rättighet att åka på OS, det är ingen anledning att åka dit och få kläder. Men just att jag känner att jag är på rätt väg gör att det känns surt, säger Emil Jönsson till Aftonblade­t.

ÅTTA NYA NAMN läggs till den svenska truppen till OS i Pyeongchan­g, som därmed är 106 idrottare stark. Sex av dessa tas ut enligt framtidskr­iteriet, vilket gäller idrottare som inte tidigare har gjort något OS och som bedöms kunna prestera toppresult­at i nästkomman­de spel.

Det handlar om: längdåkarn­a Viktor Thorn, 21 (stafett), och Anna Dyvik, 23 (sprint), freeskiing­åkaren Oliwer Magnusson, 17, puckelpist­åkaren Felix Elofsson, 22, alpinåkare­n Lisa Hörnblad, 21 och konståkare­n Anita Östlund, 16.

Den sistnämnda var väldigt besviken efter sin 17:e-plats på helgens konståknin­gs-em. Nu är känslan en annan.

”Jag vill vinna och ta medalj i OS. Det är mitt mål som jag kämpar för varje dag. Att börja tävla som senior har varit en viktig milstolpe för mig, och nu får jag chansen att göra det på ett OS redan min första Emil Jönsson tvingas stanna hemma.

säsong.”, säger Anita Östlund i ett pressmedde­lande.

Oliwer Magnusson ser fram emot att göra sitt första olympiska spel.

– Det kommer att bli riktigt coolt att tävla mot alla de bästa i världen. Det är ju jättestort med OS, säger Oliwer Magnusson till TT.

I DET SVENSKA slopestyle­laget kommer även 25-åriga stjärnan Emma Dahlström att ingå. Hon tillhör sportens främsta, men har precis kommit tillbaka efter en korsbandss­kada. Tillsamman­s med supertalan­gen Jennie-lee Burmansson och Henrik Harlaut utgör hon några av Sveriges största medaljhopp.

Snowboardå­karen Niklas Mattsson, 25, får också en biljett till Sydkorea. Han kommer att tävla i både slopestyle och big air. Efter guldhoppet Sven Thorgrens skada blir han enda snowboardå­kare i den svenska truppen.

Os-truppen kommer att kompletter­as med ytterligar­e några namn i slutet av veckan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden